Amestecaţi făina cu brânza de vaci, adăugaţi treptat apa pentru a obţine un aluat omogen. Adăugaţi sare si pier si ierburi uscate fărâmiţate. Amestecaţi bine şi lăsaţi la rece 30 de minute.
Tăiaţi ceapa şi căliţi-o într-o lingură de ulei de măsline, adăugaţi jambonul şi mai lăsaţi 5 minute.
Bateţi ouăle cu crema, adăugaţi sare, piper, nucşoara şi pătrunjelul tocat.
Intindeţi aluatul, puneţi-l în formă rotundă de tartă. Inţepaţi aluatul cu furculiţa şi îl puneţi la copt 10 minute la 180°C (termostat 6).
După 10 minute, scoateţi aluatul, repartizaţi ceapa cu jambonu , apoi vărsaţi crema. Mai coaceţi cam 30 minute la 220°C (termostat 7).
Serviţi călduţă cu salată verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii