autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Tarta cu ceapa si jambon

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat :, 200 g de făină de cereale (grâu, secară, susan, in, seminţe de floarea-soarelui), 100 g de brânză de vaci, 5 linguri de supă cu apă, Sare si piper, ierburi uscate(cimbru etc.), Garnitura :, 3 cepe, 150 g de jambon cubuleţe, 200 ml de cremă de soia(iaurt sau smântână), 3 ouă, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriţă de nucşoară, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Amestecaţi făina cu brânza de vaci, adăugaţi treptat apa pentru a obţine un aluat omogen. Adăugaţi sare si pier si ierburi uscate fărâmiţate. Amestecaţi bine şi lăsaţi la rece 30 de minute.
Tăiaţi ceapa şi căliţi-o într-o lingură de ulei de măsline, adăugaţi jambonul şi mai lăsaţi 5 minute.
Bateţi ouăle cu crema, adăugaţi sare, piper, nucşoara şi pătrunjelul tocat.
Intindeţi aluatul, puneţi-l în formă rotundă de tartă. Inţepaţi aluatul cu furculiţa şi îl puneţi la copt 10 minute la 180°C (termostat 6).
După 10 minute, scoateţi aluatul, repartizaţi ceapa cu jambonu , apoi vărsaţi crema. Mai coaceţi cam 30 minute la 220°C (termostat 7).

Serviţi călduţă cu salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si jambon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Omleta cu spanac si condimente mediteraneene

Curatam ceapa si o tocam marunt.Curatam usturoiul si il tocam marunt si pe el.Spanacul il spalati

6 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Omleta de primavara

Omleta de primavara

Se taie ceapa, mararul si patrunjelul si se amesteca cu ouale batute bine cu un praf de sare si putin

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Tare interesanta rețeta dumneavoastră. Îmi plac foarte mult ingredientele pentru aluat. Si eu când "cocaresc"folosesc seminte de in ,susan ,chimen etc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat :
  • 200 g de făină de cereale (grâu
  • secară
  • susan
  • in
  • seminţe de floarea-soarelui)
  • 100 g de brânză de vaci
  • 5 linguri de supă cu apă
  • Sare si piper
  • ierburi uscate(cimbru etc.)
  • Garnitura :
  • 3 cepe
  • 150 g de jambon cubuleţe
  • 200 ml de cremă de soia(iaurt sau smântână)
  • 3 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de nucşoară
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Buzu Creola

Buzu Creola (Chef de cuisine)

Tare interesanta rețeta dumneavoastră. Îmi plac foarte mult ingredientele pentru aluat. Si eu când "cocaresc"folosesc seminte de in ,susan ,chimen etc.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi