Tarta cu ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g faina,
  • 50 g unt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 1/4 lingurita boia de ardei,
  • piper macinat,
  • 500 g ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 cuisoare,
  • 1 lingura miere,
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui,
  • cimbru,
  • o foaie de dafin.

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, adaugati untul, boiaua si piperul si amestecati-le. Turnati peste ele uleiul de masline si 1-2 linguri cu apa, framantati un aluat si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute, la rece.

Incingeti intr-o cratita uleiul de floarea-soarelui, puneti ceapa taiata rondele, cuisoarele zdrobite, usturoiul presat, cimbrul si foaia de dafin si lasati-le sa se dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute.

Adaugati mierea si lasati sa se-ncinga 5 minute - fara capac - la foc iute.

Intindeti aluatul intr-o forma de tarta, intepati-l cu furculita si turnati peste el ceapa.

Lasati tarta sa se coaca 25-30 de minute la 200ş si serviti-o fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor