autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g faina, , 50 g unt, , 1 lingura ulei de masline, , 1/4 lingurita boia de ardei,, piper macinat, , 500 g ceapa, , 2 catei de usturoi, , 2 cuisoare, , 1 lingura miere, , 1 lingura ulei de floarea-soarelui, , cimbru, , o foaie de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, adaugati untul, boiaua si piperul si amestecati-le. Turnati peste ele uleiul de masline si 1-2 linguri cu apa, framantati un aluat si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute, la rece.
Incingeti intr-o cratita uleiul de floarea-soarelui, puneti ceapa taiata rondele, cuisoarele zdrobite, usturoiul presat, cimbrul si foaia de dafin si lasati-le sa se dunstuiasca - cu capac - circa 10 minute.
Adaugati mierea si lasati sa se-ncinga 5 minute - fara capac - la foc iute.
Intindeti aluatul intr-o forma de tarta, intepati-l cu furculita si turnati peste el ceapa.
Lasati tarta sa se coaca 25-30 de minute la 200ş si serviti-o fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta cu brinza si ceapa

Tarta cu brinza si ceapa

Se pregateste intii aluatul.Eu pun la robot si cu citeva pulsuri am pregatit aluatul se inveleste

9 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g faina
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/4 lingurita boia de ardei,
  • piper macinat
  • 500 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cuisoare
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • cimbru
  • o foaie de dafin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Dovlecei la placa