Ingrediente
1 pachet foaie de placinta sau aluat frantuzesc, 150g ciocolata cu lapte, 150 ciocolata menaj, 150 g unt, 2 linguri lapte, 4 oua, 3 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 1 plic vanilie
Dificultate: Medie | Timp: 35 min
10 voturi
Mod de preparare
Intepati aluatul cu furculita si dati la cuptor 10 min
In acest timp preparati crema.
Intr-o cratita, la foc mic, topiti ciocolata cu 2 linguri de lapte.
Adaugati zaharul si untul, topiti bine ingredientele,
trageti de pe foc si adaugati faina cu atentie ca sa nu se faca cocoloase.
Adaugati galbenusurile mestecand repede .
Bateti albusurile si le adaugati in compozitie.
Adaugati vanilia.
Varsati compozitia peste aluatul precopt
si dati din nou la cuptor pt 15 min la 220°
Serviti caldut cu capsuni si kiwi sau cu o inghetata de vanilie
Pofta buna!!