Tarta cu ciocolata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 pachet foaie de placinta sau aluat frantuzesc
  • 150g ciocolata cu lapte
  • 150 ciocolata menaj
  • 150 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati aluatul

Intepati aluatul cu furculita si dati la cuptor 10 min

In acest timp preparati crema.

Intr-o cratita, la foc mic, topiti ciocolata cu 2 linguri de lapte.

Adaugati zaharul si untul, topiti bine ingredientele,

trageti de pe foc si adaugati faina cu atentie ca sa nu se faca cocoloase.

Adaugati galbenusurile mestecand repede .

Bateti albusurile si le adaugati in compozitie.

Adaugati vanilia.

Varsati compozitia peste aluatul precopt

si dati din nou la cuptor pt 15 min la 220°

Serviti caldut cu capsuni si kiwi sau cu o inghetata de vanilie

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise