autor:

Gabrielaolteanu

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
O foaie de aluat (eu am pus de foietaj, cumparat de altfel, dar recomand una de tarta), 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie), 300 ml frisca lichida, 200ml lapte, 2 oua intregi si un galbenus, 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom), 1 sfert lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cantitatile pe care le-am mentionat sunt cam mari pentru o tava de tarta normala de 26 cm diametru.Eu am pus 350g ciocolata, 200 ml frisca si 100 ml lapte si doar 2 oua inrtegi.

Se unge tava pentru tarta, se aseaza aluatul si se coace aproape tot.
Separat se incalzeste laptele cu frisca, sarea si esenta de rom.Se bat ouale intregi.In amestecul de lapte si frisca se adauga ouale si se amesteca energic sa nu iasa vreo omleta.Ciocolata o topim pe baie de aripi.Amestecul de oua si lapte se strecoara si se adauga peste ciocolata.
Compozitia de mai sus se adauga in aluatul de tarta si se tine la cuptor pentru 5 minute la 200 de grade si se mai lasa in cuptorul incalzit pentru 40 de minute.Se tine la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta cu ciocolata si frisca

Aluatul il punem in tava de tarta unsa cu putin unt si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Interesant.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • O foaie de aluat (eu am pus de foietaj
  • cumparat de altfel
  • dar recomand una de tarta)
  • 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie)
  • 300 ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 2 oua intregi si un galbenus
  • 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom)
  • 1 sfert lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesant.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta