autor:

Gabrielaolteanu

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
O foaie de aluat (eu am pus de foietaj, cumparat de altfel, dar recomand una de tarta), 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie), 300 ml frisca lichida, 200ml lapte, 2 oua intregi si un galbenus, 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom), 1 sfert lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cantitatile pe care le-am mentionat sunt cam mari pentru o tava de tarta normala de 26 cm diametru.Eu am pus 350g ciocolata, 200 ml frisca si 100 ml lapte si doar 2 oua inrtegi.

Se unge tava pentru tarta, se aseaza aluatul si se coace aproape tot.
Separat se incalzeste laptele cu frisca, sarea si esenta de rom.Se bat ouale intregi.In amestecul de lapte si frisca se adauga ouale si se amesteca energic sa nu iasa vreo omleta.Ciocolata o topim pe baie de aripi.Amestecul de oua si lapte se strecoara si se adauga peste ciocolata.
Compozitia de mai sus se adauga in aluatul de tarta si se tine la cuptor pentru 5 minute la 200 de grade si se mai lasa in cuptorul incalzit pentru 40 de minute.Se tine la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu caramel si ciocolata

Tarta cu caramel si ciocolata

Blat: Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit. Tapetam cu aceasta compozitie o forma

17 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu frisca si ciocolata

Tarta cu frisca si ciocolata

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul.

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Interesant.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • O foaie de aluat (eu am pus de foietaj
  • cumparat de altfel
  • dar recomand una de tarta)
  • 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie)
  • 300 ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 2 oua intregi si un galbenus
  • 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom)
  • 1 sfert lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos si frisca
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide