autor:

Gabrielaolteanu

» » Prajituri

Tarta cu ciocolata

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
O foaie de aluat (eu am pus de foietaj, cumparat de altfel, dar recomand una de tarta), 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie), 300 ml frisca lichida, 200ml lapte, 2 oua intregi si un galbenus, 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom), 1 sfert lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Cantitatile pe care le-am mentionat sunt cam mari pentru o tava de tarta normala de 26 cm diametru.Eu am pus 350g ciocolata, 200 ml frisca si 100 ml lapte si doar 2 oua inrtegi.

Se unge tava pentru tarta, se aseaza aluatul si se coace aproape tot.
Separat se incalzeste laptele cu frisca, sarea si esenta de rom.Se bat ouale intregi.In amestecul de lapte si frisca se adauga ouale si se amesteca energic sa nu iasa vreo omleta.Ciocolata o topim pe baie de aripi.Amestecul de oua si lapte se strecoara si se adauga peste ciocolata.
Compozitia de mai sus se adauga in aluatul de tarta si se tine la cuptor pentru 5 minute la 200 de grade si se mai lasa in cuptorul incalzit pentru 40 de minute.Se tine la frigider pentru 3 ore inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ciocolata si visine

Tarta cu ciocolata si visine

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm. Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta cu ciocolata si frisca

Aluatul il punem in tava de tarta unsa cu putin unt si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Interesant.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • O foaie de aluat (eu am pus de foietaj
  • cumparat de altfel
  • dar recomand una de tarta)
  • 500g ciocolata (eu am pus si cu lapte si amaruie)
  • 300 ml frisca lichida
  • 200ml lapte
  • 2 oua intregi si un galbenus
  • 20 ml brandy(eu am pus esenta de rom)
  • 1 sfert lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)