Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme.
Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara. Am strans bine folia, am facut un bulgare mare de aluat si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin. Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina, intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte.
Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata. Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta. Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute. Inainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii