Tarta cu ciocolata (coapta)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata (coapta)

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta:
  • •200 g faina alba
  • •3 linguri zahar
  • •125 g unt rece
  • •2 galbenusuri
  • •1 lingura smantana
  • •1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • •400 g ciocolata (200 gr lapte, 200 gr amaruie )
  • •300 g smantana
  • •2 galbenusuri
  • •praf de sare
  • Pentru decor:
  • •fulgi de migdale

Mod de preparare

Faina impreuna cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete le amestecam pana obtinem un fel de fulgi. Intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa care le punem in amestecul de mai devreme.

Am amestecam bine si am turnat aluatul pe o folie alimentara. Am strans bine folia, am facut un bulgare mare de aluat si il dam la frigider pentru 30 minute cel putin. Dupa cel putin 30 minute scoatem aluatul si pe blatul de lucru presaram faina, intindem aluatul pentru a fi cat forma tavii de tarta (diametru 15cm) . Daca aveti mai multe tavi mici atunci impartiti aluatul in bile si il intindeti pentru fiecare tavita in parte.

Ciocolata rupta bucati o punem impreuna cu smantana pe foc si amestecam pana se topeste toata ciocolata. Amestecam si galbenusurile de ou si gata crema de tarta. Turnam compozitia peste aluatul aranjat in forma si dam la cuptor pentru 25-30 minute. Inainte de servire lasati la racit si presarati deasupra fulgi de migdale sau bateti frisca .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise