autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Tarta cu ciocolata si cirese

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente tava 23 cm:, 75 g ciocolata 75%, 350 g cirese cu samburi, 50 g faina, 5 linguri cacao, 100 g zahar, 5 albusuri, 1 praf sare, 1 lingurita vanilie macinata, 1 lingurita zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers.

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza fundul formei cu hartie de copt.

Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa la racit.

Se cern faina, praful de cacao si se adauga jumatate din cantitatea de zahar.

Intr-un castron se bat albusurile impreuna cu un praf de sare; treptat se adauga restul de zahar si vanilia macinata. Se bate spuma pana cand luceste si formeaza creste moi.

Se toarna amestecul de faina peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, cu ajutorul telului.

Se adauga ciocolata topita, amestecand usor.

Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se pun deasupra jumatatile de cirese.

Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute si se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma pentru 10 minute apoi se scoate pe un gratar.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.

Pastrata la frigider si servita rece (eventual a doua zi) este perfecta! Are o textura fina pe care sigur nu o veti uita usor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Faina o amestecam cu nuca, cacao, sarea si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Musat , 27 mai 2015

    Minunata prajitura si cred ca este si delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente tava 23 cm:
  • 75 g ciocolata 75%
  • 350 g cirese cu samburi
  • 50 g faina
  • 5 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 5 albusuri
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita vanilie macinata
  • 1 lingurita zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Două variante de prăjitură cu nuci