Tarta cu ciocolata si cuisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu ciocolata si cuisoare

Ingrediente

  • blat:
  • 140 gr unt
  • 1 praf sare
  • 70 gr zahar brut
  • 280 gr faina
  • 1 ou
  • 2 lg nutella
  • umplutura
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 300 gr smantana grasa 20%
  • 1 ou
  • condimente: cuisoare, pudra de ghimbir, scortisoara
  • 2 lg rom

Mod de preparare

Intr-un vas, punem untul rece, taiat felii sau cuburi. Adaugam un praf de sare si faina. Framantam cu mana pana desfacem tot untul, apoi adaugam zaharul si oul batut cu nutella si framantam in continuare. Vom obtine un aluat dens, nelipicios. Il invelim in folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim umplutura.

Intr-un vas, punem smantana si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc si lasam sa se topeasca ciocolata,amestecand mereu. Dupa ce s-a topit ciocolata si s-a omogenizat compozitia,luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp, macinam cuisoarele si scortisoara, adaugam un praf de ghimbir si amestecam toate condimentele. Dam deoparte.

Scoatem aluatul din frigider. Alegem daca dorim sa facem o singura tarta mare sau mai multe mici.

Eu am facut 7 minitarte. Intindem aluatul, il asezam in forma/ forme si aranjam frumos marginile. Eu le-am presat cu o furculita pe interior. Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Pornim cuptorul si punem tarta/ tartele la copt, la foc mediu, pentru 10 - 15 minute.

In compozitia de ciocolata amestecam un ou, adaugam condimentele si romul.

Scoatem tartele din cuptor, turnam compozitia de ciocolata (sa nu le umpleti de tot intrucat la copt, compozitia isi va mari un pic volumul) si le punem la loc in cuptor, la foc mediu, pentru inca 15-20 minute.

Compozitia de ciocolata se va umfla un pic la copt, dar odata scoasa din cuptor, isi va reveni.

Lasam la racit. Decoram si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor