autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged (de tarta), , 200 g ciocolata amaruie, , 150 g zahar tos, , 400 ml frisca nebatuta, , 75 g miez de nuca, , 50 g migdale, , 50 g alune (de padure).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150gr.. Ungeti o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, imbracati-o cu aluatul cumparat gata preparat, puneti peste el o hartie pentru copt si deasupra un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, lasati-l sa se mai rumeneasca 10-15 minute si pe urma sa se raceasca.
Intre timp, puneti pe foc mic zaharul cu 100 ml de apa si lasati-l pana ce caramelul se coloreaza frumos. Luati-l de pe foc, introduceti repede in el cateva fructe intregi, asezati-le pe folie de aluminiu si lasati-le sa se intareasca.
Tocati marunt fructele ramase, puneti pe foc craticioara cu sos caramel si incorporati fructele, amestecand intruna circa un minut. Adaugati 200 ml de frisca nebatuta si lasati-le inca 2-3 minute pe foc mic, continuand sa amestecati (frisca sa dilueze caramelul, dar crema sa nu fie prea lichida). Intindeti crema astfel obtinuta peste aluatul din forma si lasati-l sa se raceasca.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-un castron. Turnati frisca ramasa intr-o cratita, puneti-o pe foc si cand incepe sa clocoteasca, turnati-o peste ciocolata. Lasati-o sa stea asa cateva secunde si neteziti-o cu o spatula.
Cand s-a racit putin, turnati-o peste stratul de crema de pe fundul tartei, neteziti-o si lasati-o sa se raceasca. Tineti tarta cel putin o ora la rece si serviti-o pudrata cu cacao si decorata cu fructele caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Apple pie englezeasca

Apple pie englezeasca

Se framanta margarina data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare,

21 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Iepurasii ciocoholici

Iepurasii ciocoholici

Blat: Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca

56 voturi    21 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged (de tarta)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g zahar tos
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 75 g miez de nuca
  • 50 g migdale
  • 50 g alune (de padure).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine