autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu ciocolata si fructe uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged (de tarta), , 200 g ciocolata amaruie, , 150 g zahar tos, , 400 ml frisca nebatuta, , 75 g miez de nuca, , 50 g migdale, , 50 g alune (de padure).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 150gr.. Ungeti o forma de tarta cu diametrul de 24 cm, imbracati-o cu aluatul cumparat gata preparat, puneti peste el o hartie pentru copt si deasupra un strat de boabe de fasole si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, lasati-l sa se mai rumeneasca 10-15 minute si pe urma sa se raceasca.
Intre timp, puneti pe foc mic zaharul cu 100 ml de apa si lasati-l pana ce caramelul se coloreaza frumos. Luati-l de pe foc, introduceti repede in el cateva fructe intregi, asezati-le pe folie de aluminiu si lasati-le sa se intareasca.
Tocati marunt fructele ramase, puneti pe foc craticioara cu sos caramel si incorporati fructele, amestecand intruna circa un minut. Adaugati 200 ml de frisca nebatuta si lasati-le inca 2-3 minute pe foc mic, continuand sa amestecati (frisca sa dilueze caramelul, dar crema sa nu fie prea lichida). Intindeti crema astfel obtinuta peste aluatul din forma si lasati-l sa se raceasca.
Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o intr-un castron. Turnati frisca ramasa intr-o cratita, puneti-o pe foc si cand incepe sa clocoteasca, turnati-o peste ciocolata. Lasati-o sa stea asa cateva secunde si neteziti-o cu o spatula.
Cand s-a racit putin, turnati-o peste stratul de crema de pe fundul tartei, neteziti-o si lasati-o sa se raceasca. Tineti tarta cel putin o ora la rece si serviti-o pudrata cu cacao si decorata cu fructele caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajiturele pentru copii

Prajiturele pentru copii

1.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se tapeteaza o tava de 12 briose cu cupe de hartie pentru copt. 2.Se

18 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 250 g aluat fraged (de tarta)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g zahar tos
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 75 g miez de nuca
  • 50 g migdale
  • 50 g alune (de padure).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli