Tarta cu ciocolata si menta

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat: 300 g fursecuri cu unt, 100 g unt moale
  • crema: 250 ml lapte, 500 g brinza dulce, 4 oua, 180 g zahar, 2 plicuri budinca de vanilie praf, 200 g ciocolata cu menta

Mod de preparare

Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se amesteca cu brinza. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 2 plicuri zahar vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. In compozitia de brinza se incorporeaza galbenusurile, cele 2 plicuri praf de budinca, albusurile spuma. Ciocolata cu menta se tine o zi la congelator apoi se scoate si se razuieste. Se amesteca usor cu compozitia de oua si se toarna peste aluatul din tava. Se pune la cuptor la foc potrivit pentru 65 min.

Sse serveste rece taiata felii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise