autor:

alina

» » Prajituri

Tarta cu cirese

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 250 g faina, 1 praf de sare, 200 g margarina unirea(60% grasime), 1 ou, 2 lingurite zeama de lamaie, 2 linguri apa, ulei si faina pentru tapetat, , Pentru umplutura:, 250 ml smantana (eu am folosit smantana de casa 100% grasime), 170 g zahar, 3 linguri faina, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 farfurie cirese fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.
Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.
Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Tartã de cirese (Tarte de Cerejas)

Aluatul cel mai foosit in Portugalia pt. tarte, este cel tip sfãrâmicios (massa quebrada). 1)Preparã

9 voturi    10 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

    ce bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 g margarina unirea(60% grasime)
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • ulei si faina pentru tapetat
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana (eu am folosit smantana de casa 100% grasime)
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

ce bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si nuci