Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.
Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.
Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii