autor:

alina

» » Prajituri

Tarta cu cirese

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 250 g faina, 1 praf de sare, 200 g margarina unirea(60% grasime), 1 ou, 2 lingurite zeama de lamaie, 2 linguri apa, ulei si faina pentru tapetat, , Pentru umplutura:, 250 ml smantana (eu am folosit smantana de casa 100% grasime), 170 g zahar, 3 linguri faina, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 farfurie cirese fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.
Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.
Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu cirese si capsuni

Tarta cu cirese si capsuni

Incingeti cuptorul la 220 de grade Celsius. Aluatul: Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu cirese si cacao

Tarta cu cirese si cacao

Fiindca am cumparat pentru tortul aniversar mai multe cirese decat era cazul, am ramas cu un surplus

19 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

    ce bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 g margarina unirea(60% grasime)
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • ulei si faina pentru tapetat
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana (eu am folosit smantana de casa 100% grasime)
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

ce bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Baklava cu nuci cajou