Tarta cu cirese si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu cirese si capsuni

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - 600 g cirese
  • - 300 g capsuni
  • - o jumatate de lamaie
  • - 5 linguri de zahar
  • - 3 linguri amidon de porumb
  • - un pliculet de zahar vanilat
  • - 30g unt
  • Pentru aluat:
  • - 500g faina
  • - 150-170g unt
  • - 1 lingura de zahar
  • - sare si 6 linguri de apa rece
  • Pentru ornat:
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 lingura de lapte
  • Pentru uns tava:
  • - 50 g unt

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 220 de grade Celsius.

Aluatul:

Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana obtineti un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Impartiti aluatul in doua si dati-l la frigider cat timp preparati umplutura.

Umplutura:

Spalati bine ciresele si capsunile, rupeti coditele, scoateti samburi la cirese si taiati capsunile in doua sau in patru daca sunt mai mari. Puneti-le intr-o tigaie la foc mic, stoarceti peste ele lamaia, adaugati 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Lasati-le sa fiarba incet 8-10minute. La sfarsit adaugati amidonul. Intindeti doua foi de aluat, rotunde, un pic mai mari decat tava in care preparati tarta.

Ungeti tava cu unt si puneti prima foaie. Turnati umplutura impreuna cu zeama lasata.

Taiati untul in bucatele mici si imprastiati-le peste tarta.

Taiati aluatul ramas in fasii de 2-3cm latime si asezati bucatile astfel incat sa realizati oplasa cu ochiuri. Porniti de la centru inspre margine. Ungeti aluatul de deasupra cu lapte si presarati o lingura de zahar. Uniti cele doua straturi de aluat presand usor, pemargini cu o furculita.

Introduceti tarta in cuptorul incins la 220gr C. Dupa 15 minute reduceti temperatura la 190gr C. Mai lasati inca aproximativ 45min pana cand aluatul devine auriu inchis.

Lasati tarta sa se raceasca complet, daca mai aveti rabdare! Taiati-o in triunghiuri si treceti la treaba!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor