autor:

grasu64

» » Dulciuri diverse

Tarta cu cirese si capsuni

Autor: grasu64 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: grasu64 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2014

Ingrediente
Pentru umplutura:, - 600 g cirese, - 300 g capsuni, - o jumatate de lamaie, - 5 linguri de zahar, - 3 linguri amidon de porumb, - un pliculet de zahar vanilat, - 30g unt, , Pentru aluat:, , - 500g faina, - 150-170g unt, - 1 lingura de zahar, - sare si 6 linguri de apa rece, , Pentru ornat:, - 1 lingura de zahar, - 1 lingura de lapte, , Pentru uns tava:, - 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 220 de grade Celsius.



Aluatul:

Amestecati bine faina, untul zaharul, sarea si apa, pana obtineti un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Impartiti aluatul in doua si dati-l la frigider cat timp preparati umplutura.



Umplutura:

Spalati bine ciresele si capsunile, rupeti coditele, scoateti samburi la cirese si taiati capsunile in doua sau in patru daca sunt mai mari. Puneti-le intr-o tigaie la foc mic, stoarceti peste ele lamaia, adaugati 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Lasati-le sa fiarba incet 8-10minute. La sfarsit adaugati amidonul. Intindeti doua foi de aluat, rotunde, un pic mai mari decat tava in care preparati tarta.



Ungeti tava cu unt si puneti prima foaie. Turnati umplutura impreuna cu zeama lasata.



Taiati untul in bucatele mici si imprastiati-le peste tarta.



Taiati aluatul ramas in fasii de 2-3cm latime si asezati bucatile astfel incat sa realizati oplasa cu ochiuri. Porniti de la centru inspre margine. Ungeti aluatul de deasupra cu lapte si presarati o lingura de zahar. Uniti cele doua straturi de aluat presand usor, pemargini cu o furculita.



Introduceti tarta in cuptorul incins la 220gr C. Dupa 15 minute reduceti temperatura la 190gr C. Mai lasati inca aproximativ 45min pana cand aluatul devine auriu inchis.



Lasati tarta sa se raceasca complet, daca mai aveti rabdare! Taiati-o in triunghiuri si treceti la treaba!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca sau stafide

Cozonac cu nuca sau stafide

Se face o maia din drojdie, faina si lapte. Dupa ce a dospit putin se pune in mijlocul fainii. Se

11 voturi    12 comentarii
7h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

44 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • grasu64

    grasu64 (Chef de cuisine) , 29 mai 2014

    multumesc kok miori! sper sa o incerci

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2014

    Foarte buna tarta si desigur delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • - 600 g cirese
  • - 300 g capsuni
  • - o jumatate de lamaie
  • - 5 linguri de zahar
  • - 3 linguri amidon de porumb
  • - un pliculet de zahar vanilat
  • - 30g unt
  • Pentru aluat:
  • - 500g faina
  • - 150-170g unt
  • - 1 lingura de zahar
  • - sare si 6 linguri de apa rece
  • Pentru ornat:
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 lingura de lapte
  • Pentru uns tava:
  • - 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de grasu64
Musaca de cartofi,cu carne de pui

Musaca de cartofi,cu carne de pui

Se calesc, impreuna,carnea tocata,ceapa tocata marunt si bulionul,in putin ulei,timp de 10-15 min.Se

19 voturi    11 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Paine imbracata a la Grasu64

Paine imbracata a la Grasu64

Dam branza prin razatoarea cu ochiuri mici. Frecam branza cu laptele.Batem bine ouale si le adaugam,

10 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri

grasu64 (Chef de cuisine)

multumesc kok miori! sper sa o incerci

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane din morcov