autor:

Czompa

» » Aperitive

Tarta cu ciuperci

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 300 gr faina,240 gr unt sau margarina rece,8 linguri apa rece(sau cat cere aluatul pentru a fi legat)., Pentru umplutura:600g ciuperci proaspete sau 2 conserve, ulei, sare, 2 rosii mari sau 2 gogosari sau ardei kapia rosu,2 oua, 250ml smantana,1 ardei iute daca va place.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul la rece pana cand se pregateste umplutura. Se curata ciupercile si se taie lamele(daca sunt proaspete), se fierb 5 minute, se scurg de apa si se prajesc in putin ulei(cam 10 minute la foc mic).Daca sunt de la conserva se scurg de apa si se prajesc in ulei. Se condimenteaza cu sare, delikat, etc(dupa gustul fiecaruia). Se taie rosiile felii, se piseaza si ardeiul iute. Smantana se amesteca cu ouale batute(ca pentru omleta). Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se pun ciupercile prajite, se aranjeaza feliile de rosii, se presara ardeiul iute pisat si la sfarsit se toarna amestecul de smantana si oua. Se da la cuptor cam 40 de minute, pana se rumeneste frumos. Se poate consuma atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta aperitiv cu ciuperci

Tarta aperitiv cu ciuperci

Am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Untul

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu carne si ciuperci

Tarta cu carne si ciuperci

aluatul brisée : se cerne faina, se amesteca cu sarea dupa care se incorporeaza untul taiat cubulete.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

    Mmmm ce apetisanta este!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    Arată foarte frumos!

  • Epure Mariana

    Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    Delicios ! Foarte interesanta reteta si aspectuoasa si gustoasa! Felicitari! Am sa fac si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Arata foarte bine,iar gustul in mod sigur este pe masura...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Felicitari,arata tare bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Delicioasa!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300 gr faina,240 gr unt sau margarina rece,8 linguri apa rece(sau cat cere aluatul pentru a fi legat).
  • Pentru umplutura:600g ciuperci proaspete sau 2 conserve
  • ulei
  • sare
  • 2 rosii mari sau 2 gogosari sau ardei kapia rosu,2 oua
  • 250ml smantana,1 ardei iute daca va place.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Mmmm ce apetisanta este!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Lipie umpluta