autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2016

Ingrediente
Pt blat:, -200 gr fulgi cocos, -100 gr unt, Pt umplutura:, -200 gr coacaze negre, -2 linguri de zahar, -250 gr mascarpone, -2 linguri zahar, Pt sosul caramel, -100 gr zahar, -100 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul :
Este extrem de simplu de facut .
In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu untul si am dat drumul robotului sa amestece pana cand a inceput sa se lege .
Am pregatit o tava de tarta de 10x30 cm si am pus in ea nuca de cocos . Am apasat bine radicand si pe margini si am dat la frigider pentru 30 minute .
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava la cuptor pana cand prinde putina culoare (aprox15 minute)
Umplutura :
Intr-un vas punem zaharul si coacazele negre si le punem pe foc . Eu am folosit coacaze negre congelate. Am lasat pe foc pana cand s-a facut ca si un sos gros. Dam deoparte si lasam la racit.
Sosul caramel :
Intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa,culoarea caramelului . Atentie sa nu se arda.
Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .
Lasam la temperature camerei ca sa se raceasca putin .
Mascarponele il batem cu zaharul pana cand se spumeaza usor si se topeste zaharul .
Asamblare:
Peste blatul copt si racit turnam coacazele negre si nivelam . Dam la frigider pentru 30 minute .
Peste coacaze intindem mascarponele si turnam caramelul ,pentru a fi mai simpplu mascarponele se poate pune cu un pos.
Dam din nou la frigider pana in momentul servirii .
Bine ar fi sa stea 12 ore la frigider .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Banofee pie

Banofee pie

Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic

4 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -200 gr fulgi cocos
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura:
  • -200 gr coacaze negre
  • -2 linguri de zahar
  • -250 gr mascarpone
  • -2 linguri zahar
  • Pt sosul caramel
  • -100 gr zahar
  • -100 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu prune