autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TARTA CU COACAZE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 350g.faina, , 1 lingurita sare, , 225g.unt, , 120ml.apa rece, Umplutura de coacaze :, 570g.coacaze negre, , 100g.zahar, , 20g.gris, , 2 lingurite suc de lamaie, , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, Pentru uns tarta:, 1 albus de ou, , 1 lingura smantana, Pentru servit:, frisca sau crema de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

(1 portie/12 felii)
1.Intr-un castron,se amesteca faina, sarea si zaharul.Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca bine.Se toarna apa rece si se continua procesul de amestecare a ingredientelor.Se pune aluatul pe planseta, se framanta si se imparte in doua.Fiecare parte se impacheteaza in folie si se pastreaza la frigider cca.1 ora.Acest lucru va raci untul si va fixa glutenul in faina.
2.1/2 din aluat se intinde si se captuseste cu el o forma rotunda de tarta ,unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu folie si se tine 30 de minute , in frigider.Se intinde si cealalta jumatate de aluat si , cu o forma de stea, se decupeaza 20 de stele.
3.Se preincalzeste cuptorul la 200*C.Se scoate forma de tarta din frigider si se umple cu urmatoarea crema:intr-un castron se amesteca zaharul , grisul,sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie.Coacazele se pun intr-un bol mai mare,se adauga compozitia de zahar si se amesteca usor.Se pune umplutura peste blat si se acopera cu cele 20 de stele decupate.Se bate albusul spuma , se amesteca cu smantana si ,cu pensula, se ung stelele de aluat .Se coace tarta 20 de minute ,apoi se reduce temperatura cuptorului la 170*C si se continua coacerea inca 30 de minute,pana stelele se rumenesc.
4,Se scoate tarta si se lasa sa se raceasca .Se serveste la temperatura camerei, cu frisca sau cu crema de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU COACAZE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Blatul : Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Macaroane din cocus

Macaroane din cocus

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se amesteca bine pina se formeaza un gen de aluat-totul

5 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Tartele cu fructe sunt delicioasa.

  • Fara foto

    Vekas Maria , 06 octombrie 2009

    Da, este foarte gustoasa.Preparati-o si va veti convinge de acest adevar.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Cred c[ e foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Cred ca e un deliciu.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Vekas Maria , 16 septembrie 2009

      Nu atat aspectul , cat gustul tartei este deosebit.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Imi si inchipui cum ar arata o tarta cu coacaze,ar fi o poza de revista,ceva sublim.Felicitari pentru reteta.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Ai dreptate, Lenuta.Se poate prepara si cu branza,nuci sau mac.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Cred ca e o minunatie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Da, aspectul este deosebit, dar si gustul este pe masura.Se poate prepara si cu alte fructe:mure, coacaze rosii, agrise, prune, caise, piersici etc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Cred ca are un aspect deosebit datorita acelor stele de deasupra, iar gustul, deasemenea foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350g.faina
  • 1 lingurita sare
  • 225g.unt
  • 120ml.apa rece
  • Umplutura de coacaze :
  • 570g.coacaze negre
  • 100g.zahar
  • 20g.gris
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru uns tarta:
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura smantana
  • Pentru servit:
  • frisca sau crema de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Tartele cu fructe sunt delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Victoria Sponge