Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300g faina
  • 120g untura
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100ml apa
  • Pentru umplutura de corcoduse:
  • 500g corcoduse fara samburi
  • 50g biscuiti digestivi sfaramati
  • 50g zahar
  • Pentru sosul de frisca si vanilie:
  • 200ml lapte
  • 3 oua
  • 2 sticlute esenta de vanilie
  • 250ml frisca lichida de smantana
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 150g zahar

Mod de preparare

Pentru blat: amestecam toate ingredientele si intindem aluatul in tava cu mana, apoi punem intr-o cratita biscuitii sfaramati si cocodusele fara samburi si 50g zahar si amestecam , dupa care punem compozitia rezultata peste blat si dam la cuptor pana se inmoaie corcodusele,aproximativ 15 min. Intre timp preparam sosul de frisca si vanilie astfel: batem ouale cu praful de budinca si subtiem cu laptele, adaugam apoi zaharul esenta de vanilie si la urma frisca. omogenizam si turnam compozitia deasupra blatului cu corcoduse si dam din nou la cuptor pentru 35-40min.

Se serveste cand s-a racit pudrata cu zahar sau cu crema de vanilie sau frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor