autor:

» » Prajituri

TARTA CU CREMA CARAMEL

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
CRUSTA, 460 g faina, 2 linguri de nuci macinate, ¼ lingurita sare, 125 g unt, 2 linguri zahar( de preferinta brun), 1 galbenus, UMPLUTURA:, 230 g alune (nuci), 3 -4 linguri amidon, 230 g zahar, 75 ml lapte, 3 linguri de unt, 1 lingurita vanilie, 1 galbenus, Glazura:, Frisca, vanilie, nuci pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga zaharul (brun de preferinta)dizolvat in apa si amestecat cu galbenusul de ou.
Aluatul se da 1 ora la frigider.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm si se pune intr-o forma de tarta care se da la cuptor.

Umplutura:
Amidonul se amesteca cu zaharul si cu laptele si se pun pe foc aproximativ 8 minute pana se ingroasa, apoi se da jos de pe foc se adauga galbenusul si vanilia.
Ansamblarea: se pun nucile tocate pe fundul tartei, se toarna crema si se da la rece. Cand s-a intarit crema se adauga un strat de frisca si se orneaza pe margine cu nuci tocate.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU CREMA CARAMEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 3 comentarii

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Buna si frumoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    E buna!

  • Marieta Cerna (Chef de cuisine) , 27 august 2008

    Buna tarta .... dar unde este caramelul ?!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • CRUSTA
  • 460 g faina
  • 2 linguri de nuci macinate
  • ¼ lingurita sare
  • 125 g unt
  • 2 linguri zahar( de preferinta brun)
  • 1 galbenus
  • UMPLUTURA:
  • 230 g alune (nuci)
  • 3 -4 linguri amidon
  • 230 g zahar
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri de unt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 galbenus
  • Glazura:
  • Frisca
  • vanilie
  • nuci pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

20 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

flori de piatra (Chef de cuisine)

Buna si frumoasa!

Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Chec rapid in doua culori