Crusta: Din faina, nuca macinata, sare, si untul rece se face un aluat nisipos, la care se adauga zaharul (brun de preferinta)dizolvat in apa si amestecat cu galbenusul de ou.
Aluatul se da 1 ora la frigider.
Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm si se pune intr-o forma de tarta care se da la cuptor.
Umplutura:
Amidonul se amesteca cu zaharul si cu laptele si se pun pe foc aproximativ 8 minute pana se ingroasa, apoi se da jos de pe foc se adauga galbenusul si vanilia.
Ansamblarea: se pun nucile tocate pe fundul tartei, se toarna crema si se da la rece. Cand s-a intarit crema se adauga un strat de frisca si se orneaza pe margine cu nuci tocate.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii