Blat:
Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam apa minerala si uleiul, apoi praful de copt.
Incepem sa punem faina, cacaoa si extractul de vanilie.
Ciocolata o taiem bucatele foarte mici si o punem in compozitie.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu zaharu pudra simpu si cel vanilat.
Radem coaja de lime si o punem peste iaurt, la fel facem si cu extractul de vanilie.
Gelatina o amestecam cu 140 ml apa rece si o lasam 10 minute asa.
Rasturnam gelatina intr-un ibric si o dam cateva secunde pe foc, doar pana se dizolva.
O incorporam treptat in iaurt.
Dam acest amestec la frigider pentru 20-30 minute.
Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in 6 felii (daca sunt prea mici le taiati doar in 4 bucati).
Imbracam o tava detasabila in folie.
Punem blatul si turnam putina crema de iaurt.
Asezam un rand de caise, apoi turnam restul de crema si deasupra iar caise.
Dam tarta la frigider pana a doua zi.
Sa aveti pofta!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii