autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema de iaurt si caise

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, , 3 oua, 5 linguri zahar, 3 linguri apa minerala, 3 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingura cacao, 5-6 linguri faina, 4 patratele ciocolata cu lapte, , Crema:, , 500 gr iaurt simplu, 4 -5 linguri zahar pudra, 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie, 1 lime, 1 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 castron caise, 15 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam apa minerala si uleiul, apoi praful de copt.
Incepem sa punem faina, cacaoa si extractul de vanilie.
Ciocolata o taiem bucatele foarte mici si o punem in compozitie.
Ungem o tava de tarta cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins.
Cand blatul este copt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu zaharu pudra simpu si cel vanilat.
Radem coaja de lime si o punem peste iaurt, la fel facem si cu extractul de vanilie.
Gelatina o amestecam cu 140 ml apa rece si o lasam 10 minute asa.
Rasturnam gelatina intr-un ibric si o dam cateva secunde pe foc, doar pana se dizolva.
O incorporam treptat in iaurt.
Dam acest amestec la frigider pentru 20-30 minute.
Caisele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in 6 felii (daca sunt prea mici le taiati doar in 4 bucati).
Imbracam o tava detasabila in folie.
Punem blatul si turnam putina crema de iaurt.
Asezam un rand de caise, apoi turnam restul de crema si deasupra iar caise.
Dam tarta la frigider pana a doua zi.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

PRAJITURA CU NUCA DE COCOS

Se freaca f.bine zaharul cu uleiul;se pune apoi oul si mierea de albine. Dupa ce compozitia s-a

25 voturi    14 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Parpale

Parpale

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se

8 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 4 patratele ciocolata cu lapte
  • Crema:
  • 500 gr iaurt simplu
  • 4 -5 linguri zahar pudra
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1 lime
  • 1 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1 castron caise
  • 15 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
prajitura cu visine