Tarta cu crema de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g faina,
  • 50 g faina de migdale,
  • 125 g unt,
  • 100 g de zahar pudra,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • 2 linguri de apa rece,
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 5 galbenusuri,
  • 200 g de zahar,
  • 100 g de amidon,
  • Juice si coaja de la 3-4 lamai,
  • * optional esenta de lamaie,
  • Decor:
  • Inghetata,
  • Menta/ busuioc,
  • Sos de ciocolata,

Mod de preparare

Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cel doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si incepem framantarea. Adaugam putina sare si apa. Framantam si vom obtine un aluat sfaramicios. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care ne vom ocupa de crema.

Radem coaja de lamaie dar atentie sa nu ajungem la partea alba deoarece este foarte amara. Stoarcem si lamaile. Punem laptele la foc mic(aproximativ 350 ml), separat amestecam galbenusurile cu zaharul si ulterior cu amidonul, adaugam si restul de 150 ml de lapte si amestecam. La final adaugam coaja si zeama de lamaie dupa care punem pe foc peste laptele caldut. Nu lasam nesupravegheat deoarece se poate lipi. Cand are consistenta dorita o luam de e foc.Luam aluatul din frigider, pregatim o forma de tarta o ungem cu unt si presaram faina, intindem aluatul in forma, modelandu-l si taiem surplusul. Intepam cu furculita blatul sa nu se umfle, iar deasupra asezam o foaie de pergament si fasole pe ea, pentru a pastra forma tartei. Dam la cuptor 15 min la T180.

Scoatem tarta din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca, dupa aceea punem crema. Din aluatul ramas facem un grilaj si acoperim tarta si o mai dam 15 minute la foc potrivit. Inainte sa o scoatem incercam daca sii grilajul este facut, daca nu mai lasam suplimentar.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca, se serveste cu o lingura de inghetata, sos de ciocolata si menta/busuioc.

Pofta Buna.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor