Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Separam galbenusurile de albusuri si adaugam zaharul peste galbenusuri. Incepem sa amestecam ingredientele, adaugam cel doua tipuri de faina si untul peste celelate ingrediente si incepem framantarea. Adaugam putina sare si apa. Framantam si vom obtine un aluat sfaramicios. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care ne vom ocupa de crema.
Radem coaja de lamaie dar atentie sa nu ajungem la partea alba deoarece este foarte amara. Stoarcem si lamaile. Punem laptele la foc mic(aproximativ 350 ml), separat amestecam galbenusurile cu zaharul si ulterior cu amidonul, adaugam si restul de 150 ml de lapte si amestecam. La final adaugam coaja si zeama de lamaie dupa care punem pe foc peste laptele caldut. Nu lasam nesupravegheat deoarece se poate lipi. Cand are consistenta dorita o luam de e foc.Luam aluatul din frigider, pregatim o forma de tarta o ungem cu unt si presaram faina, intindem aluatul in forma, modelandu-l si taiem surplusul. Intepam cu furculita blatul sa nu se umfle, iar deasupra asezam o foaie de pergament si fasole pe ea, pentru a pastra forma tartei. Dam la cuptor 15 min la T180.
Scoatem tarta din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca, dupa aceea punem crema. Din aluatul ramas facem un grilaj si acoperim tarta si o mai dam 15 minute la foc potrivit. Inainte sa o scoatem incercam daca sii grilajul este facut, daca nu mai lasam suplimentar.
Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca, se serveste cu o lingura de inghetata, sos de ciocolata si menta/busuioc.
Pofta Buna.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii