autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu crema de limeta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
300 g biscuiti digestivi, 1 lingura pudra de cacao, 50 g unt, 50 g fulgi de ciocolata neagra, 400 ml lapte condensat rece, 1 foita gelatina (optional), 4 limete (pentru 2 linguri coaja rasa fin si aprox 130 ml zeama), 300 ml smantana, 1/2 ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Biscuitii, pudra de cacao, untul si fulgii de ciocolata se pun in vasul unui robot si se mixeaza pana ce amestecul devine umed si nisipos.

Se pune amestecul in tava de tarta (preferabil cu fundul detasabil), presandu-l bine pe margini apoi tava se da la frigider.

Se toarna intr-un castron laptele condensat si zeama de limeta.

Gelatina se inmoaie in apa rece pentru 5 minute apoi se incalzeste usor la bain-marie.

Se adauga smantana si gelatina peste compozitia de mai sus si se mixeaza bine.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se lasa tarta la frigider, preferabil peste noapte.

Inainte de servire se rade ciocolata neagra si se presara coaja de limeta deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de limeta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Pregatim coca: Pe o planseta amestecam faina cu untul rece taiat bucatele pana devine o amestecatura

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015

    Forma are 23 cm si fundul detasabil. Cu placere!

  • Fara foto

    Dan Popa , 15 ianuarie 2015

    Si ce dimensiune are forma pentru tarta? Va mulțumesc!

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2015

    Este vorba despre smantana (normala).

    • Fara foto

      Dan Popa , 12 ianuarie 2015

      Este vorba de smântâna lichida pentru frișca si dacă da se pune smantana bătuta frișca sau pur si simplu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 50 g unt
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra
  • 400 ml lapte condensat rece
  • 1 foita gelatina (optional)
  • 4 limete (pentru 2 linguri coaja rasa fin si aprox 130 ml zeama)
  • 300 ml smantana
  • 1/2 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Forma are 23 cm si fundul detasabil. Cu placere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Sarlota cu fructe de padure