autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu crema de limeta

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
300 g biscuiti digestivi, 1 lingura pudra de cacao, 50 g unt, 50 g fulgi de ciocolata neagra, 400 ml lapte condensat rece, 1 foita gelatina (optional), 4 limete (pentru 2 linguri coaja rasa fin si aprox 130 ml zeama), 300 ml smantana, 1/2 ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Biscuitii, pudra de cacao, untul si fulgii de ciocolata se pun in vasul unui robot si se mixeaza pana ce amestecul devine umed si nisipos.

Se pune amestecul in tava de tarta (preferabil cu fundul detasabil), presandu-l bine pe margini apoi tava se da la frigider.

Se toarna intr-un castron laptele condensat si zeama de limeta.

Gelatina se inmoaie in apa rece pentru 5 minute apoi se incalzeste usor la bain-marie.

Se adauga smantana si gelatina peste compozitia de mai sus si se mixeaza bine.

Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se lasa tarta la frigider, preferabil peste noapte.

Inainte de servire se rade ciocolata neagra si se presara coaja de limeta deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de limeta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2015

    Forma are 23 cm si fundul detasabil. Cu placere!

  • Dan Popa , 15 ianuarie 2015

    Si ce dimensiune are forma pentru tarta? Va mulțumesc!

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2015

    Este vorba despre smantana (normala).

    • Dan Popa , 12 ianuarie 2015

      Este vorba de smântâna lichida pentru frișca si dacă da se pune smantana bătuta frișca sau pur si simplu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 50 g unt
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra
  • 400 ml lapte condensat rece
  • 1 foita gelatina (optional)
  • 4 limete (pentru 2 linguri coaja rasa fin si aprox 130 ml zeama)
  • 300 ml smantana
  • 1/2 ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Forma are 23 cm si fundul detasabil. Cu placere!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu urda