autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema de vanilie

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 350g faina, 100g zahar, 250g unt rece, 1 ou, 1 limgura apa rece, o priza sare, Pentru crema:, 500ml lapte, 200ml frisca lichida, 8 galbenusuri, 3 plicuri zahar vanilat, 8 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri amidon de porumb, Pentru decor:, 6 mere, 1 lamaie,, 300ml apa, 3 linguri zahar, ½ lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h 35 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Se framanata un aluat potrivit de tare din toate ingredientele.Se formeaza o bila si se infasoara in folie de plastic si se da la rece pentru 1 ora.
Se unge o tava de tarta cu diametru de 26-28cm cu unt si tapetata cu faina,se intinde aluatul pe fundul formei si se preseaza bine cu mana pe peretii formei si se lasa la rece.
Merele se taie in felii foarte subtiri.Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si se lasa sa dea un clocot,se opreste focul,apoi se adauga zeama de lamaie si scortisoara,apoi se pun feliile de mere.Se las 2-3 minute se scot si se lasa la scurs.Dar cu grija sa nu rupeti feliile.
Crema:
Se amesteca toate ingredientele, si se toarna compozitia peste aluatul de tarta.Se baga forma la cuptorul preancins la 180gC,pentru 15-20 de minute.Apoi se scoate si se aseaza feliile de mere in forma de floare,sau cum va place,si se mai baga la cuptor pentru 25 de minute la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de vanilie si caise

Tarta cu crema de vanilie si caise

Am facut mai intai aluatul de tarta. Am combinat faina cu oul, untul rece, un praf de sare , laptele

3 voturi    4 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie

Se pune faina intr-un vas se face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Imi place,tare buna!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    F.delicios !Fac crema asta tot asa,dar fara frisca lichida.Reteta asta am salvat-o;trebuie s-o incerc. Felicitari,Silvia !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare bine mai arata...

    • Fara foto

      Silvia , 26 ianuarie 2010

      Mariana,eu nu folosesc decat in cazuri extreme creme din comert.Ma feresc de ele foarte mult.Prefer lucruri fara EURI.Nu prea o sa vezi la mine creme din comert mai niciodata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata absolut delicios, imi place tare mult.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Pofta mare mi-ati facut...

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      wow ce bunatate !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Frumos... si bun, desigur.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Am mai scris odată comentariul, dar văd că nu l-a reţinut! Îmi place că ai făcut tu crema şi nu ai folosit dn comerţ! Foarte bună şi arătoasă!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 35 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350g faina
  • 100g zahar
  • 250g unt rece
  • 1 ou
  • 1 limgura apa rece
  • o priza sare
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 8 galbenusuri
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amidon de porumb
  • Pentru decor:
  • 6 mere
  • 1 lamaie,
  • 300ml apa
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

vera (Chef de cuisine)

Imi place,tare buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu urda si dulceata de mere