autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Tarta cu dovleac

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Aluat:, 350 g faina, 100 g unt moale, 1 ou, 50 g zahar pudra, 6 linguri apa, o lingurita praf de copt, un praf de sare, Umplutura:, 500 g dovleac (calit si indulcit)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi.

Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul,zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat.In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa . Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in frigider aproximativ o ora.Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior .Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plasic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta(diametrul 24 cm) unsa cu unt.Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul. Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o. Am intins si restul de aluat tot pe o folie , apoi l-am taiat fasii cu o rola si am facut un grilaj deasupra dovleacului. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos tarta usor din tava si am portionat-o. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tarta de dovleac

Tarta de dovleac

Cu un aluat de foietaj de-a gata, asteptand cuminte, frumos si respectuos sa fie pus la treaba, puteti

35 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g dovleac (calit si indulcit)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Jeleu de pere cu vanilie