O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi.
Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul,zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat.In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa . Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in frigider aproximativ o ora.Dovleacul l-am avut la congelator ramas de la o placinta preparata anterior .Am luat 2/3 din aluat si l-am intins pe o folie de plasic, apoi l-am "rasturnat" in tava de tarta(diametrul 24 cm) unsa cu unt.Am presat usor aluatul si pe peretii tavii si am taiat surplusul. Am pus umplutura de dovleac si am netezit-o. Am intins si restul de aluat tot pe o folie , apoi l-am taiat fasii cu o rola si am facut un grilaj deasupra dovleacului. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Cand s-a racit, am scos tarta usor din tava si am portionat-o. Pofta buna!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii