Tarta cu dovleac si morcov

Tarta cu dovleac si morcov

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovleac si morcov

Ingrediente

  • -100 gr.unt,
  • -300 gr.faina de grau,
  • -2 linguri de zahar,
  • -3 pliculete de zahar vanilat,
  • -2 oua,
  • -2 linguri de lapte sau iaurt.
  • Compozitie:
  • - un dovleac potrivit ,nu mai mare de 1 kg.,
  • - 1 lingura de scortisoara macinata,
  • -2 linguri de zahar,
  • -1 morcov,
  • -3 pliculete de zahar vanilat.

Mod de preparare

-Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate si se curata de coaja .Adaugam zahar ,zahar vanilat,scortisoara macinata,morcovul taiat rondele si le omogenizam foarte bine.

-Intr-un vas punem faina,oul,untul, zaharul si zaharul vanilat si se framanta aluatul,daca aluatul este foarte tare adaugam si un pic de lapte sau iaurt.

Pe masa de lucru punem o bucata de hartie de copt,peste ea presuram faina si punem aluatul peste faina,apoi intindem o foaie de aluat, un pic mai mare ca dimensiunea tavii.Prindem de capetele hartiei si asezam in tava aluatul,apoi taiem cu foarfeca surplusul de aluat si de hartie .Cu o furculita asezam bine aluatul in tava,apoi adaugam compozitia.

Surplusul de aluat il omogenizam si intindem o foaie pe care o taiem fasii si o asezam peste compozitie,ungem apoi fasiile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins circa o ora la foc potrivit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise