Tarta cu dovleac si morcov
-Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate si se curata de coaja .Adaugam zahar ,zahar vanilat,scortisoara macinata,morcovul taiat rondele si le omogenizam foarte bine.
-Intr-un vas punem faina,oul,untul, zaharul si zaharul vanilat si se framanta aluatul,daca aluatul este foarte tare adaugam si un pic de lapte sau iaurt.
Pe masa de lucru punem o bucata de hartie de copt,peste ea presuram faina si punem aluatul peste faina,apoi intindem o foaie de aluat, un pic mai mare ca dimensiunea tavii.Prindem de capetele hartiei si asezam in tava aluatul,apoi taiem cu foarfeca surplusul de aluat si de hartie .Cu o furculita asezam bine aluatul in tava,apoi adaugam compozitia.
Surplusul de aluat il omogenizam si intindem o foaie pe care o taiem fasii si o asezam peste compozitie,ungem apoi fasiile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins circa o ora la foc potrivit.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii