autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu dovleac si morcov

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
-100 gr.unt,, -300 gr.faina de grau,, -2 linguri de zahar,, -3 pliculete de zahar vanilat,, -2 oua,, -2 linguri de lapte sau iaurt., , Compozitie:, - un dovleac potrivit ,nu mai mare de 1 kg.,, - 1 lingura de scortisoara macinata,, -2 linguri de zahar,, -1 morcov,, -3 pliculete de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

-Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate si se curata de coaja .Adaugam zahar ,zahar vanilat,scortisoara macinata,morcovul taiat rondele si le omogenizam foarte bine.



-Intr-un vas punem faina,oul,untul, zaharul si zaharul vanilat si se framanta aluatul,daca aluatul este foarte tare adaugam si un pic de lapte sau iaurt.

Pe masa de lucru punem o bucata de hartie de copt,peste ea presuram faina si punem aluatul peste faina,apoi intindem o foaie de aluat, un pic mai mare ca dimensiunea tavii.Prindem de capetele hartiei si asezam in tava aluatul,apoi taiem cu foarfeca surplusul de aluat si de hartie .Cu o furculita asezam bine aluatul in tava,apoi adaugam compozitia.

Surplusul de aluat il omogenizam si intindem o foaie pe care o taiem fasii si o asezam peste compozitie,ungem apoi fasiile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins circa o ora la foc potrivit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
negresa de post

negresa de post

se amesteca ingredientele ,se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna ingredientele pastrind

29 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Turnatica

Turnatica

Aluatul se face foarte repede se amestca totul pana iese un aluat moale care se toarna.Se toarna

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -100 gr.unt,
  • -300 gr.faina de grau,
  • -2 linguri de zahar,
  • -3 pliculete de zahar vanilat,
  • -2 oua,
  • -2 linguri de lapte sau iaurt.
  • Compozitie:
  • - un dovleac potrivit ,nu mai mare de 1 kg.,
  • - 1 lingura de scortisoara macinata,
  • -2 linguri de zahar,
  • -1 morcov,
  • -3 pliculete de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

189 voturi    42 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Baklava cu nuci cajou