autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Tarta cu dovleac turcesc

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Aluat:, 380 g faina, 125 ml ulei de palmier, 125 ml apa minerala carbogazoasa, 60 g zahar brun, coaja de la o portocala, 5 g praf de copt, , Umplutura:, 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg, necojit), 50 g zahar brun, 3 lg zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190-200 grade C.
2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in cuptor ne putem ocupa de aluat)
3. Scoatem dovleacul din cuptor, il curatam de coaja si il pasam. Incorporam si cele 3 linguri de zahar.

Aluat:
1. Pentru aluat amestecam ingredientele si framantam bine.
2. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 min.

Asamblare:
1. Formam un cilindru din aluat. Folosim cam 70% din cilindru pentru a forma baza placintei. Il intidem bine de tot (eu l-am intins cat am putut de bine si tot a crescut destul de mult) si il punem intr-o forma ceramica cu dimatrul de 23 cm, tapetata cu ulei si cu faina integrala de orz.
2. Punem piureul racorit de dovleac si netezim.
3. Ornam dupa preferinta cu restul de aluat.

4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 - 190 grade Celsius timp de 40-50 min.
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi pudram cu zahar sau punem sirop de brad deasupra ;)
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza la cuptor

Clatite cu branza la cuptor

1. Se fac foile de clatite dupa reteta prezentata la clatite. 2. Se pregateste umplutura din telemeaua

30 voturi    18 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cornulete ce ti se topesc in gura

Cornulete ce ti se topesc in gura

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile

81 voturi    16 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 125 ml ulei de palmier
  • 125 ml apa minerala carbogazoasa
  • 60 g zahar brun
  • coaja de la o portocala
  • 5 g praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg
  • necojit)
  • 50 g zahar brun
  • 3 lg zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu caramel