1. Preincalzim cuptorul la 190-200 grade C.
2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in cuptor ne putem ocupa de aluat)
3. Scoatem dovleacul din cuptor, il curatam de coaja si il pasam. Incorporam si cele 3 linguri de zahar.
Aluat:
1. Pentru aluat amestecam ingredientele si framantam bine.
2. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 min.
Asamblare:
1. Formam un cilindru din aluat. Folosim cam 70% din cilindru pentru a forma baza placintei. Il intidem bine de tot (eu l-am intins cat am putut de bine si tot a crescut destul de mult) si il punem intr-o forma ceramica cu dimatrul de 23 cm, tapetata cu ulei si cu faina integrala de orz.
2. Punem piureul racorit de dovleac si netezim.
3. Ornam dupa preferinta cu restul de aluat.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 - 190 grade Celsius timp de 40-50 min.
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi pudram cu zahar sau punem sirop de brad deasupra ;)
Enjoy!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii