1. Preincalzim cuptorul la 190-200 grade C.
2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in cuptor ne putem ocupa de aluat)
3. Scoatem dovleacul din cuptor, il curatam de coaja si il pasam. Incorporam si cele 3 linguri de zahar.
Aluat:
1. Pentru aluat amestecam ingredientele si framantam bine.
2. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 min.
Asamblare:
1. Formam un cilindru din aluat. Folosim cam 70% din cilindru pentru a forma baza placintei. Il intidem bine de tot (eu l-am intins cat am putut de bine si tot a crescut destul de mult) si il punem intr-o forma ceramica cu dimatrul de 23 cm, tapetata cu ulei si cu faina integrala de orz.
2. Punem piureul racorit de dovleac si netezim.
3. Ornam dupa preferinta cu restul de aluat.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180 - 190 grade Celsius timp de 40-50 min.
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi pudram cu zahar sau punem sirop de brad deasupra ;)
Enjoy!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii