Ingrediente
Pentru aluat:, - 220 g făină, - 200g margarină rece, - 60 mL lapte rece, - un praf de sare, , Umplutură, - 400g zahăr fin, - ½ linguriță de sare, - 2 lingurițe de praf de scorțișoară, - 1 linguriță ghimbir măcinat, - ½ linguriță cuișoare măcinate, - 4 ouă, - 700 grame de piure de dovleac, - 500 mL lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Pentru a obține piure de dovleac se coace dovleacul la cuptor, apoi se pasează cu blenderul.
Zahărul (eu am folosit zahăr fin Mărgăritar) se amestecă cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Ouăle se amestecă bine cu telul. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă cu telul. Apoi se adaugă în ploaie zahărul, amestecând continuu cu telul. Se toarnă laptele și se omogenizează.
Umplutura (care este foarte lichidă, dar nu vă speriați, se va lega la cuptor) se toarnă peste aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 oC pentru 30 de minute (sau până când trece testul scobitorii).