autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta cu dovleac

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, - 220 g făină, - 200g margarină rece, - 60 mL lapte rece, - un praf de sare, , Umplutură, - 400g zahăr fin, - ½ linguriță de sare, - 2 lingurițe de praf de scorțișoară, - 1 linguriță ghimbir măcinat, - ½ linguriță cuișoare măcinate, - 4 ouă, - 700 grame de piure de dovleac, - 500 mL lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Într-un vas se omogenizează făina cu margarina cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele si se framântă cu lingura un aluat. (TIP – este foarte important ca toate ingredientele să fie reci). Se lasă aluatul la frigider pentru minim o oră. Se întinde aluatul între două hârtii de copt astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Se asează aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină (eu am folosit o formă de iena, dar puteți folosi forme din alte materiale). Cu o rolă de aluat se taie marginile, din care se pot coace diferite forme pentru a decora tarta.

Pentru a obține piure de dovleac se coace dovleacul la cuptor, apoi se pasează cu blenderul.
Zahărul (eu am folosit zahăr fin Mărgăritar) se amestecă cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Ouăle se amestecă bine cu telul. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă cu telul. Apoi se adaugă în ploaie zahărul, amestecând continuu cu telul. Se toarnă laptele și se omogenizează.
Umplutura (care este foarte lichidă, dar nu vă speriați, se va lega la cuptor) se toarnă peste aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 oC pentru 30 de minute (sau până când trece testul scobitorii).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de dovleac

Tarta de dovleac

Cu un aluat de foietaj de-a gata, asteptand cuminte, frumos si respectuos sa fie pus la treaba, puteti

35 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Dovleacul curatat de coaja si seminte se rade pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi se pune intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 220 g făină
  • - 200g margarină rece
  • - 60 mL lapte rece
  • - un praf de sare
  • Umplutură
  • - 400g zahăr fin
  • - ½ linguriță de sare
  • - 2 lingurițe de praf de scorțișoară
  • - 1 linguriță ghimbir măcinat
  • - ½ linguriță cuișoare măcinate
  • - 4 ouă
  • - 700 grame de piure de dovleac
  • - 500 mL lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rulada cu frisca si fructe