Tarta cu dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • - 220 g făină
  • - 200g margarină rece
  • - 60 mL lapte rece
  • - un praf de sare
  • Umplutură
  • - 400g zahăr fin
  • - ½ linguriță de sare
  • - 2 lingurițe de praf de scorțișoară
  • - 1 linguriță ghimbir măcinat
  • - ½ linguriță cuișoare măcinate
  • - 4 ouă
  • - 700 grame de piure de dovleac
  • - 500 mL lapte

Mod de preparare

Într-un vas se omogenizează făina cu margarina cu o lingură de lemn. Se adaugă laptele si se framântă cu lingura un aluat. (TIP – este foarte important ca toate ingredientele să fie reci). Se lasă aluatul la frigider pentru minim o oră. Se întinde aluatul între două hârtii de copt astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. Se asează aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt și tapetată cu făină (eu am folosit o formă de iena, dar puteți folosi forme din alte materiale). Cu o rolă de aluat se taie marginile, din care se pot coace diferite forme pentru a decora tarta.

Pentru a obține piure de dovleac se coace dovleacul la cuptor, apoi se pasează cu blenderul.

Zahărul (eu am folosit zahăr fin Mărgăritar) se amestecă cu sarea, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele. Ouăle se amestecă bine cu telul. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă cu telul. Apoi se adaugă în ploaie zahărul, amestecând continuu cu telul. Se toarnă laptele și se omogenizează.

Umplutura (care este foarte lichidă, dar nu vă speriați, se va lega la cuptor) se toarnă peste aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 oC pentru 30 de minute (sau până când trece testul scobitorii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise