Tarta cu dovlecei si telemea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dovlecei si telemea

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • un vf de sare,
  • 9 ling.faina,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Umplutura:
  • 2 dovlecei,
  • 4 oua intregi,
  • 3 ling.faina,
  • o leg. patrunjel,
  • 2 frunze de telina,
  • 200gr telemea

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata de coaja, unul se razuieste si se stoarce bine sa nu lase zeama, iar celalalt se taie felii foarte subtiri. In alt bol tocam marunt verdeata.

Intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare cu un vf de sare, galbenusurile se amesteca cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt doar jumatate din compozitie si se niveleaza cu o dosul lingurii. Presaram deasupra 100 gr. telemea, un dovlecel razuit si jumate din verdeata apoi turnam restul din compozitia de blat. S adauga dovlecelul taiat felii subtiri si restul de telemea rasa, iar deasupra se adauga 2 oua batute amestecata cu 3 linguri faina si se toarna peste telemea. Se bat 2 oua deasupra si se pune restul de verdeata. Se pune tava la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos (maxim 25 minute).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura