Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata de coaja, unul se razuieste si se stoarce bine sa nu lase zeama, iar celalalt se taie felii foarte subtiri. In alt bol tocam marunt verdeata.
Intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare cu un vf de sare, galbenusurile se amesteca cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt doar jumatate din compozitie si se niveleaza cu o dosul lingurii. Presaram deasupra 100 gr. telemea, un dovlecel razuit si jumate din verdeata apoi turnam restul din compozitia de blat. S adauga dovlecelul taiat felii subtiri si restul de telemea rasa, iar deasupra se adauga 2 oua batute amestecata cu 3 linguri faina si se toarna peste telemea. Se bat 2 oua deasupra si se pune restul de verdeata. Se pune tava la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos (maxim 25 minute).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii