autor:

Mihaela_Motroceanu

» » , Aperitive, Aperitive

Tarta cu dovlecei si telemea

Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, , 6 oua,, , un vf de sare,, , 9 ling.faina,, , 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , Umplutura:, , 2 dovlecei,, , 4 oua intregi,, , 3 ling.faina,, , o leg. patrunjel,, , 2 frunze de telina,, , 200gr telemea

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata de coaja, unul se razuieste si se stoarce bine sa nu lase zeama, iar celalalt se taie felii foarte subtiri. In alt bol tocam marunt verdeata.



Intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare cu un vf de sare, galbenusurile se amesteca cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca bine. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma, treptat se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt doar jumatate din compozitie si se niveleaza cu o dosul lingurii. Presaram deasupra 100 gr. telemea, un dovlecel razuit si jumate din verdeata apoi turnam restul din compozitia de blat. S adauga dovlecelul taiat felii subtiri si restul de telemea rasa, iar deasupra se adauga 2 oua batute amestecata cu 3 linguri faina si se toarna peste telemea. Se bat 2 oua deasupra si se pune restul de verdeata. Se pune tava la cuptor la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos (maxim 25 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Biscuiti cu chimen si parmezan

Biscuiti cu chimen si parmezan

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iulia Groza , 22 februarie 2015

    https://www.facebook.com

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • un vf de sare,
  • 9 ling.faina,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Umplutura:
  • 2 dovlecei,
  • 4 oua intregi,
  • 3 ling.faina,
  • o leg. patrunjel,
  • 2 frunze de telina,
  • 200gr telemea

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela_Motroceanu
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras