autor:

Lia Maria
Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2015

Ingrediente
Aluat:, 250g faina, 75 g branza sarata (de bivolita am folosit eu), 100g unt, 2 galbenusuri, 2 linguri apa foarte rece (din frigider), 4 crengute (mici) proaspete de cimbru, 4 frunze proaspete de patrunjel, Piper, Umplutura:, 100g branza sarata (de bivolita ), 1 lingura smantana pt gatit, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 2 crengute (mici) rozmarin proaspat, Cateva frunze de menta proaspeta, Deasupra :, 350g dovlecel tanar/crud

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le punem intr-un bol incapator. Presaram deasupra sare grunjoasa si dam bolu-l de-oparte, ca dovleceii sa aiba tipm suficient, sa-si lase apa in exces. Apoi trecem la prepararea aluatu-lui:
Faina, putin piper, branza sfaramata, si untul rece taiat bucatele, impreuna cu verdeturile tocate, le framantam putin cu robotul, pana aspectul devine granulat. Separat intr-un bol batem galbenusurile cu apa foarte rece si o adaugam peste amestecul sfaramicios. Framantam in continuare si daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri apa rece, pana aluatul se leaga. Aluatul optinut il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru 1 ora.
Intre timp, ne pregatim restul de ingrediente :
Zdrobim intr-un mojar, usturoiul cu verdeturi-le si uleiul de masline, iar separat intr-un bol, amestecam branza sfaramata impreuna cu smantana.
Scurgem bine feliile de dovlecel si le intindem pe prosoape absorbante.
Pornim cuptorul si fixam la 180*.
Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru infainata, intindem aluatu-l intr-o foaie rotunda cu grosimea de 4-5mm, intr-un cerc cu diametrul tavii (in care vrem sa coacem tarta) in cazul meu 36x33cm. Decupam sfera cu diametrul dorit, inlatur-and aluatul in exces, apoi intepam tarta din loc in loc cu o furculita. Tapetatam tava cu hartie de copt si ajutandu-ne de sucitor/facalet, transferam aluatul in tava de copt. Cu un cutit, portionam aluatul in 8 felii (vezi foto), apoi dam la cuptorul pentru 10’.
Intre timp, jumatate din uleiul aromat (din mojar) il incorporam in amestecul de branza cu smantana.
Scoatem tarta usor rumenita din cuptor, intindem branza pe toata suprafata, apoi incepand din mijloc, aranjam in cercuri feliile de dovlecel. Ungem deasupra cu restul de ulei aromat si dam tarta dinnou la cuptor, pentru inca 20-25’.
Se serveste atat calda cat si rece, simpla sau cu o salata alaturi.
Ps: Sugestie ! Aluatul ramas (in exces) l-am intins intr-o foaie, am taiat fasii pe care le-am rasucit in forma de spirala si am copt cateva grisine delicioase (vezi foto).
Pofta buna !
Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le punem intr-un bol incapator. Presaram deasupra sare
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica

Bagheta rustica

Se amesteca apa calduta cu drojdia pina se dizolva si lingura de ulei daca doriti. Faina o

9 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Varzare

Varzare

Farmitam drojdia si o punem la diluat intr-un pahar cu putin zahar si putina apa calduta. O lasam

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 22 iunie 2015

    arata de nota 10!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250g faina
  • 75 g branza sarata (de bivolita am folosit eu)
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa foarte rece (din frigider)
  • 4 crengute (mici) proaspete de cimbru
  • 4 frunze proaspete de patrunjel
  • Piper
  • Umplutura:
  • 100g branza sarata (de bivolita )
  • 1 lingura smantana pt gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 crengute (mici) rozmarin proaspat
  • Cateva frunze de menta proaspeta
  • Deasupra :
  • 350g dovlecel tanar/crud

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

arata de nota 10!

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Tocanita de iarba grasa (baqleh) Tocanita de iarba grasa (baqleh)

Mai intai, ar trebui sa facem o introducere, sa va facem cunoscut ce este aceasta iarba grasa, poate multi dintre noi nu o cunoastem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la fiert 15-20 min, dupa acest timp,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi