autor:

andraconstantinescu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2017

Ingrediente
Aluat:, 200 g faina, 1 lingurita de sare, 1 ou, 100 g unt, Umplutura:, 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte, 1 ardei Kapia, 300 g branza de vaci semisarata, 2 oua, putin piper negru macinat, 2 rosii lunguiete, 1 cracuta de rosii cherry, 3-4 masline, 50 g cascaval, Diametru tava: 27 cm

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la frigider.



Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura.



Dovlecelul curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare.



Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.



Intr-o sita mare se pun dovlecelul si ardeiul si se amesteca cu o lingurita de sare. Se lasa la scurs vreo 10-15 minute, pana cand se inmoaie.



Se storc dovlecelul si ardeiul de zeama si se pun intr-un castron impreuna cu branza data pe razatoarea cea mare, ouale si putin piper negru macinat. Se amesteca totul. Se mai poate adauga si putina sare daca branza nu este prea sarata.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se scoate aluatul din frigider si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se aseaza apoi intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu dovlecel si ardei. Se aseaza pe marginile tartei felii rotunde de rosii, iar in mijloc se pune cracuta de rosii cherry (spalata).



Maslinelor li se scot samburii si se feliaza. Se aseaza cate doua felii de masline printre feliile de rosii. Cascavalul se da pe razatoare si se aseaza printre rosii si masline. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt, iar cascavalul este frumos rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu dovlecel si branza sarata

Tarta cu dovlecel si branza sarata

Curatam (sau nu) dovlecelu-l de coaja, il spalam si il taiem in rondele foarte subtiri pe care le

14 voturi    2 comentarii
2h
Retete vegetariene
Ratatouille GUSTOS

Ratatouille GUSTOS

Se taie felii lungi subtiri din vanata si se onduleaza pe cate o scobitoare.Palaria de ciuperca se

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • Umplutura:
  • 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte
  • 1 ardei Kapia
  • 300 g branza de vaci semisarata
  • 2 oua
  • putin piper negru macinat
  • 2 rosii lunguiete
  • 1 cracuta de rosii cherry
  • 3-4 masline
  • 50 g cascaval
  • Diametru tava: 27 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi