Tarta cu frisca si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu frisca si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar extrafin
  • 150 gr unt rece
  • 1 galbenus mare
  • 1-2 linguri cu apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 110 gr ciocolata neagra
  • 200 gr zahar extrafin
  • o lingura de amidon
  • 3 oua mari
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat

Mod de preparare

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul. Framantam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Adaugam apa rece si framantam coca pana se leaga si poate fi modelata sub forma de minge. O invelim intr-o folie si o punem in frigider pentru cel putin jumatate de ora.

2. Intindem foaia de aluat si tapetam cu ea o forma de tarta cu diametrul de 23 cm. Intepam aluatul cu o furculita pe toata suprafata, tapetam cu hartie de copt peste care punem boabe de fasole si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 20 minute, pana devine aurie. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

3. Incalzim ciocolata si untul la bain-marie pana cand se topesc, apoi se iau de pe foc. Amestecam zaharul si amidonul, apoi le adaugam peste ciocolata topita si amestecam bine pana la omogenizare.

4. Mixam ouale pana se deschid la culoare si se ingroasa, apoi adaugam compozitia cu ciocolata. Mixam din nou pana se omigenizeaza si le punem sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, adaugam esenta de vanilie, si o lasam sa se raceasca complet.

5. Batem bat 250 ml din frisca lichida, apoi adaugam in ea compozitia de ciocolata amestecand usor. Umplutura asfel obtinuta o intindem uniform pe aluatul de tarta racit complet. Acoperim cu o folie si dam tarta la frigider pentru aproximativ 4 ore.

6. Batem bat restul de frisca impreuna cu zaharul pudra. Intindem frisca peste umplutura de ciocolata si ornam cu ciocolata neagra topita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise