autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Tarta cu frisca si ciocolata

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, 200 gr faina, 50 gr zahar extrafin, 150 gr unt rece, 1 galbenus mare, 1-2 linguri cu apa rece, un praf de sare, , Pentru umplutura:, 50 gr unt, 110 gr ciocolata neagra, 200 gr zahar extrafin, o lingura de amidon, 3 oua mari, esenta de vanilie, 400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime, 1 lingura zahar pudra, 30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Preparam blatul astfel: intr-un castron punem faina, sarea, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul. Framantam cu mana pana cand compozitia devine nisipoasa. Adaugam apa rece si framantam coca pana se leaga si poate fi modelata sub forma de minge. O invelim intr-o folie si o punem in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
2. Intindem foaia de aluat si tapetam cu ea o forma de tarta cu diametrul de 23 cm. Intepam aluatul cu o furculita pe toata suprafata, tapetam cu hartie de copt peste care punem boabe de fasole si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 20 minute, pana devine aurie. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
3. Incalzim ciocolata si untul la bain-marie pana cand se topesc, apoi se iau de pe foc. Amestecam zaharul si amidonul, apoi le adaugam peste ciocolata topita si amestecam bine pana la omogenizare.
4. Mixam ouale pana se deschid la culoare si se ingroasa, apoi adaugam compozitia cu ciocolata. Mixam din nou pana se omigenizeaza si le punem sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, amestecand continuu cu un tel, pana cand se ingroasa. Luam compozitia de pe foc, adaugam esenta de vanilie, si o lasam sa se raceasca complet.
5. Batem bat 250 ml din frisca lichida, apoi adaugam in ea compozitia de ciocolata amestecand usor. Umplutura asfel obtinuta o intindem uniform pe aluatul de tarta racit complet. Acoperim cu o folie si dam tarta la frigider pentru aproximativ 4 ore.
6. Batem bat restul de frisca impreuna cu zaharul pudra. Intindem frisca peste umplutura de ciocolata si ornam cu ciocolata neagra topita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta cu ciocolata si frisca

Aluatul il punem in tava de tarta unsa cu putin unt si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • iepuras_89

    iepuras_89 (Maestru bucatar):

    Am facut o mică modificare la ornat, in rest am respectat reteta si a iesit delicioasa.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

    nela...e simpla treaba cu fasolele...se cheama 'bake blind'....pui fasolele peste aluatul de tarta ca sa nu creasca in timpul coacerii...daca nu ai fasole poti pune orez, linte, etc....dar neaparat sa folosesti hartie de copt, nu direct pe aluat...

  • iepuras_89

    iepuras_89 (Maestru bucatar) , 02 iunie 2014

    Nu reusesc sa adaug fotografiile. Cine ma ajută?

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 12 martie 2013

    Buna ziua, Traba cu boabele de fasole nu o stiu. Poti sa-mi explici? pupici!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 50 gr zahar extrafin
  • 150 gr unt rece
  • 1 galbenus mare
  • 1-2 linguri cu apa rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 110 gr ciocolata neagra
  • 200 gr zahar extrafin
  • o lingura de amidon
  • 3 oua mari
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca lichida cu minim 30%grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 30 gr ciocolata neagra topita pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Cristina (Chef de cuisine)

nela...e simpla treaba cu fasolele...se cheama 'bake blind'....pui fasolele peste aluatul de tarta ca sa nu creasca in timpul coacerii...daca nu ai fasole poti pune orez, linte, etc....dar neaparat sa folosesti hartie de copt, nu direct pe aluat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
ceva dulce