autor:

giorgiana

» » Prajituri

Tarta cu fructe

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2005

Ingrediente
6 oua, , 450 g. zahar, , 400 g. faina, , 14 linguri apa rece, , esenta de rom, , 2 pliculete zahar vanilat, , 1 lingurita amoniac de sodiu, , fructe (visine, cirese, caise, piersici, struguri, prune).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

198 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se spumeaza galbenusurile cu 250 g.zahar, se adauga treptat 7 linguri apa rece, esenta de rom si zaharul vanilat si la sfarsit faina.



Intr-un alt vas se bat spuma albusurile cu 200 g.zahar si se adauga treptat 7 linguri apa rece si 1 lingurita amoniac de sodiu.



In vasul cu galbenusurile se amesteca usor, de jos in sus, compozitia cu albusurile. Aluatul rezultat se toarna in tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra se asaza in mod uniform fructele.



Se coace la foc potrivit. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta

3 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • MIHAELA (Bucatar sef):

    Nemaipomenita, multumesc pentru reteta! Prima oara in viata mea am facut tarta cu fructe.

  • 9 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Giorgiana , 16 februarie 2010

    Maria, acum am vazut comentariul tau, din cauza marimii oualelor este posibil sa iasa compozitia mai moale, atunci se mai adauga putin faina. Reteta asta are avantajul ca se poate micsora nr.oualelor si atunci se pune din toate ingredientele mai putin. Ingredientele scrise de mine sunt pt.o tava mare de aragaz sau 2 tavi mari de chec. Succes!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    O bunatate...

    • gabi , 17 decembrie 2009

      mie mi-a iesit.....si f buna pe deasupra

    • Maria , 06 decembrie 2009

      Desi am respectat intocmai reteta - mi-a iesit foarte multa compozitie si cred ca consistenta a fost prea moale. A curs peste tava si nu cred ca o sa aibe cine sa o manance.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bune tarte.

    • violeta , 04 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • marilena , 26 august 2009

      E o tarta economica si nu iti ia mult timp.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Am pregatit si eu aceasta tarta e foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

198 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 450 g. zahar
  • 400 g. faina
  • 14 linguri apa rece
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita amoniac de sodiu
  • fructe (visine
  • cirese
  • caise
  • piersici
  • struguri
  • prune).

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

21 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si armagnac