autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:250g faina,100g unt, zahar pudra,un ou,bicarbonat,o lingurita coaja de lamiie.un virf de cutit sare., Pentru crema:300ml lapte,50g faina,un galbenus,un ou,un plic zahar vanilat., Pentru jeleu:100g zahar,un plic tort gelee rosu,un virf de cutit sare de lamiie., Fructe:puteti pune mai multe sau doar un anumit fruct.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Aluatul:freaca untul cu zahar pina obtii o crema spumoasa,apoi adauga oul,coaja de lamiie,bicarbonatul stins cu otet si sarea,omogenizeaza bine.Adauga putin cite putin faina si framinta bine aluatul,dupa care pune-l la rece circa 30 de minute.
Poti imparti aluatul in 8 bucati(daca ai forme mici de tarte)sau il poti pune pe tot intr-o forma mai mare,depinde ce forme ai.Dupa ce asezi aluatul in forme,intepati cu furculita blaturile,apoi peste ele puteti sa puneti o hirtie si deasupra ei boabe de fasole(pentru ca tarta sa creasca uniform).Se coace la foc potrivit circa 30 de minute,dupa care se lasa la racit.
In timp ce aluatul se coace prepara crema amestecind galbenusul si oul cu 50 de ml lapte rece,faina si sare,dupa care toarna putin cite putin restul de lapte fierbinte,in care ai dizolvat zaharul.Compozitia obtinuta se fierbe la foc mic amestecind in continuu inca 15 minute.Ia crema de pe foc si adauga zaharul vanilat.
Jeleul se prepara dizolvind continutul plicului in 250 ml apa(eu folosesc sucul de la o cutie de compot de ananas),apoi adauga zaharul,amesteca bine pina se dizolva,dupa care pune amestecul la foc mic 5 minute(nu trebuie sa fiarba).Ia jeleul de pe foc si adauga sarea de lamiie.
Scoate tartele umple-le cu crema,pune fructele,dupa care toarna jeleul intr-un strat subtire(jeleul trebuie facut inainte sa-l puneti pe tarte).Se da o ora la frigider si apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta

3 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Tarta de fructe de padure si jeleu de corcoduse

Pregatirea aluatului de tarta: Se amesteca faina si zaharul pudra impreuna cu untul rece taiat

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    ce buna e!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:250g faina,100g unt, zahar pudra,un ou,bicarbonat,o lingurita coaja de lamiie.un virf de cutit sare.
  • Pentru crema:300ml lapte,50g faina,un galbenus,un ou,un plic zahar vanilat.
  • Pentru jeleu:100g zahar,un plic tort gelee rosu,un virf de cutit sare de lamiie.
  • Fructe:puteti pune mai multe sau doar un anumit fruct.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe cu nuci si merisoare