autor:

Cornelia

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Ingrediente
5 oua,, 200 gr. zahar pudra pentru frecat galbenusurile,, 80 gr. zahar pudra pentru albusuri,, 100 ml apa minerala,, 50 ml. ulei,, 300 gr. faina cernuta,, un pliculet amoniac stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie,, vanilie,, sare, , , Crema de vanilie:, 1 plic de crema de vanilie Dr. Oetker,, crema de nuci, 100 gr unt la temperatura camerei,, 100 gr. zahar pudra cu zahar vanilat,, 100 gr. nuci macinate,, o lingura lapte rece,, esenta de vanilie,, 4 biscuiti dulci, , , Fructe:, de sezon ori dupa preferinta ( eu am folosit visine 100-150 gr, fara sambure si 50 gr. coacaze rosii doar pentru ornat), , Asamblare:, 100g frisca

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire blat:



Eu fac acest blat si il dau pe jumatate (daca nu am musafiri), sa am tarta proaspata. Fiind cu crema trebuie sa avem grija sa fie consumat in maxim doua zile. Si atunci poti pune crema si fructe dupa dorinta. Deci dintr-un blat, fac doua tarte diferite.





1. Albusurile in care am pus sarea, se bat pana avem o spuma tare, dupa care adaugam treptat zaharul si vanilia.



2. Galbenusurile, amoniacul si 200 gr. zahar se freaca pana isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa minerala, si faina. Dupa omogenizare se face loc la marginea vasului cu albus si turnam aceasta compozitie, amestecand usor de jos in sus, pana la omogenizare. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute (la foc mic) se incearca cu scobitoarea ori cand apesi deasupra trebuie sa revina la forma initiala, se lasa in cuptorul stins sa se raceasca.



Crema de vanile:

Se prepara dupa instructiunile de pe pachet.



Crema de nuci:

Se mixeaza untul cu zaharul ca o crema, se adauga laptele, nucile macinate si biscuitii maruntiti, se amesteca pana la omogenizare.



Fructele:

Visinele de la care am scos samburele, se lasa 2 ore la frigider, apoi se pun pe foc si se dau doua clocote, dupa care se lasa la racit.



Asamblare:



Blatul se taie transversal si fiecare parte se asaza pe doua platouri. Pe platoul care va ramane tarta, se pune un sfert din crema de vanilie, peste care pun toate visinele cu tot cu sirop, apoi blatul care se unge cu crema de nuci si se da la frigider doua ore. Peste blatul urmator se intinde uniform restul de crema si la fel, se da la frigider.



Dupa care, cu mare grija se aseaza blatul cu crema peste cel cu nuci, iar marginile le imbracam cu frisca , asa cum ne place. Apoi ne jucam cu coacazele si visine cu codite, dupa preferinta fiecaruia. Eu am scos simburii de la visinile cu codite (pe lateral) si le-am lasat cu zahar tos 30 minute.



Este o tarta racoroasa si foarte buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Se amesteca faina,untul,galbenusurile de ou pana se obtine un aluat omogen si nu trebuie sa va speriati

25 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul,

23 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Stefan , 02 iulie 2014

    Cred ca-i f.buna

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 200 gr. zahar pudra pentru frecat galbenusurile,
  • 80 gr. zahar pudra pentru albusuri,
  • 100 ml apa minerala,
  • 50 ml. ulei,
  • 300 gr. faina cernuta,
  • un pliculet amoniac stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie,
  • vanilie,
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic de crema de vanilie Dr. Oetker,
  • crema de nuci
  • 100 gr unt la temperatura camerei,
  • 100 gr. zahar pudra cu zahar vanilat,
  • 100 gr. nuci macinate,
  • o lingura lapte rece,
  • esenta de vanilie,
  • 4 biscuiti dulci
  • Fructe:
  • de sezon ori dupa preferinta ( eu am folosit visine 100-150 gr
  • fara sambure si 50 gr. coacaze rosii doar pentru ornat)
  • Asamblare:
  • 100g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Covrigei umpluti cu pasta de curmale(ka'ek)