Pregatire blat:
Eu fac acest blat si il dau pe jumatate (daca nu am musafiri), sa am tarta proaspata. Fiind cu crema trebuie sa avem grija sa fie consumat in maxim doua zile. Si atunci poti pune crema si fructe dupa dorinta. Deci dintr-un blat, fac doua tarte diferite.
1. Albusurile in care am pus sarea, se bat pana avem o spuma tare, dupa care adaugam treptat zaharul si vanilia.
2. Galbenusurile, amoniacul si 200 gr. zahar se freaca pana isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa minerala, si faina. Dupa omogenizare se face loc la marginea vasului cu albus si turnam aceasta compozitie, amestecand usor de jos in sus, pana la omogenizare. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute (la foc mic) se incearca cu scobitoarea ori cand apesi deasupra trebuie sa revina la forma initiala, se lasa in cuptorul stins sa se raceasca.
Crema de vanile:
Se prepara dupa instructiunile de pe pachet.
Crema de nuci:
Se mixeaza untul cu zaharul ca o crema, se adauga laptele, nucile macinate si biscuitii maruntiti, se amesteca pana la omogenizare.
Fructele:
Visinele de la care am scos samburele, se lasa 2 ore la frigider, apoi se pun pe foc si se dau doua clocote, dupa care se lasa la racit.
Asamblare:
Blatul se taie transversal si fiecare parte se asaza pe doua platouri. Pe platoul care va ramane tarta, se pune un sfert din crema de vanilie, peste care pun toate visinele cu tot cu sirop, apoi blatul care se unge cu crema de nuci si se da la frigider doua ore. Peste blatul urmator se intinde uniform restul de crema si la fel, se da la frigider.
Dupa care, cu mare grija se aseaza blatul cu crema peste cel cu nuci, iar marginile le imbracam cu frisca , asa cum ne place. Apoi ne jucam cu coacazele si visine cu codite, dupa preferinta fiecaruia. Eu am scos simburii de la visinile cu codite (pe lateral) si le-am lasat cu zahar tos 30 minute.
Este o tarta racoroasa si foarte buna.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii