Intai pregatim fructele.Spalam fructele, le curatam de coaja si le taiem fasii, dar nu prea groase.Bobitele de struguri le taiem in jumatate si le scoatem samburii.
Separam albusul de galbenus si il mixam cu zahar pana cand devine o spuma consistenta ca sa nu se simta cristalele de zahar, dupa care adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat, untul moale, uleiul, iaurtul, faina, sarea si praful de copt. Amestecam totul bine, dupa care pregatim vasul in care vom coace, prajitura.Eu am folosit un vas yena cu diametrul de 28cm, pe care l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, pentru a nu se lipi fructele de vas.
Turnam jumatate din compozitie si presuram jumatate din fructe, apoi restul de compozitie si restul de fructe. Eu am aranjat fructele in compozitie in asa fel incat sa fie din toate fructele pe intreaga suprafata a tartei - urmariti si pozele cu pasii de preparare. Cu ajutorul unei linguri introducem bine fructele in compozitie ca sa fie total acoperite de aluat dupa coacere.
Aprindem cuptorul la 180 grade apoi introducem tarta lasaind-o la copt cca. 50 pana la 60 minute.
Dupa o 50 min. facem intai testul cu scobitoarea si daca este gata scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o rasturnam pe o farfurie mai mare si o pudram cu zahar. Combinatia de fructe i-a dat o aroma deosebita tartei, a fost buna si gustoasa..! Nu ma credeti..?? Incercati..!
Pofta buna!
Specific: Iordania

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii