autor:

tania

» » Prajituri

Tarta cu fructe

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 15 octombrie 2015

Ingrediente
-500 g fructe proaspete dar nu prea coapte(persici, pere, struguri roz, struguri albi, nectarine), -250 g zahar, -4 oua, -3 linguri miere de albine, -100 ml ulei, -100 g unt, -250 g iaurt, -350 g faina, -5 lingurite praf de copt, -un praf de sare, -vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intai pregatim fructele.Spalam fructele, le curatam de coaja si le taiem fasii, dar nu prea groase.Bobitele de struguri le taiem in jumatate si le scoatem samburii.

Separam albusul de galbenus si il mixam cu zahar pana cand devine o spuma consistenta ca sa nu se simta cristalele de zahar, dupa care adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat, untul moale, uleiul, iaurtul, faina, sarea si praful de copt. Amestecam totul bine, dupa care pregatim vasul in care vom coace, prajitura.Eu am folosit un vas yena cu diametrul de 28cm, pe care l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, pentru a nu se lipi fructele de vas.

Turnam jumatate din compozitie si presuram jumatate din fructe, apoi restul de compozitie si restul de fructe. Eu am aranjat fructele in compozitie in asa fel incat sa fie din toate fructele pe intreaga suprafata a tartei - urmariti si pozele cu pasii de preparare. Cu ajutorul unei linguri introducem bine fructele in compozitie ca sa fie total acoperite de aluat dupa coacere.

Aprindem cuptorul la 180 grade apoi introducem tarta lasaind-o la copt cca. 50 pana la 60 minute.

Dupa o 50 min. facem intai testul cu scobitoarea si daca este gata scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o rasturnam pe o farfurie mai mare si o pudram cu zahar. Combinatia de fructe i-a dat o aroma deosebita tartei, a fost buna si gustoasa..! Nu ma credeti..?? Incercati..!

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Se amesteca faina,untul,galbenusurile de ou pana se obtine un aluat omogen si nu trebuie sa va speriati

25 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul,

23 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -500 g fructe proaspete dar nu prea coapte(persici
  • pere
  • struguri roz
  • struguri albi
  • nectarine)
  • -250 g zahar
  • -4 oua
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 ml ulei
  • -100 g unt
  • -250 g iaurt
  • -350 g faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -un praf de sare
  • -vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Patratele cu ciocolata