Tarta cu fructe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tarta cu fructe

Ingrediente

  • -500 g fructe proaspete dar nu prea coapte(persici, pere, struguri roz, struguri albi, nectarine)
  • -250 g zahar
  • -4 oua
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 ml ulei
  • -100 g unt
  • -250 g iaurt
  • -350 g faina
  • -5 lingurite praf de copt
  • -un praf de sare
  • -vanilie

Mod de preparare

Intai pregatim fructele.Spalam fructele, le curatam de coaja si le taiem fasii, dar nu prea groase.Bobitele de struguri le taiem in jumatate si le scoatem samburii.

Separam albusul de galbenus si il mixam cu zahar pana cand devine o spuma consistenta ca sa nu se simta cristalele de zahar, dupa care adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat, untul moale, uleiul, iaurtul, faina, sarea si praful de copt. Amestecam totul bine, dupa care pregatim vasul in care vom coace, prajitura.Eu am folosit un vas yena cu diametrul de 28cm, pe care l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, pentru a nu se lipi fructele de vas.

Turnam jumatate din compozitie si presuram jumatate din fructe, apoi restul de compozitie si restul de fructe. Eu am aranjat fructele in compozitie in asa fel incat sa fie din toate fructele pe intreaga suprafata a tartei - urmariti si pozele cu pasii de preparare. Cu ajutorul unei linguri introducem bine fructele in compozitie ca sa fie total acoperite de aluat dupa coacere.

Aprindem cuptorul la 180 grade apoi introducem tarta lasaind-o la copt cca. 50 pana la 60 minute.

Dupa o 50 min. facem intai testul cu scobitoarea si daca este gata scoatem tarta si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o rasturnam pe o farfurie mai mare si o pudram cu zahar. Combinatia de fructe i-a dat o aroma deosebita tartei, a fost buna si gustoasa..! Nu ma credeti..?? Incercati..!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul