Ingrediente
4 oua, 20 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, o jumatate de lingurita praf de copt, 1 vf. de cutit cu bicarbonat,coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 400 ml lapte, 150 gr. margarina rama, fructe de padure (1kg.)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
80 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 linguri cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.
Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 linguri cu faina si 7 cu zahar. Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 grame margarina rama amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este groasa se da deoparte.
Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece si apoi toate fructele de padure. se pot pune cateva fruze de menta pt aspect si gust.
pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Un deliciu...
lumi (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
cea mai buna tarta e cea cu fructe de padure! De unde le luati?
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Frumoasa prezentarea,felicitari.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Foarte aspectoasă! Dar fructe de pădure, mai la vară!