Se bat 4 albusuri, se adauga 3 linguri cu zahar, apoi separat se bat 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se adauga 4 linguri cu varf cu faina, praf de copt, bicarbonat si coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina, se rastoarna compozitia si se introduce la cuptor la temperatura mare.
Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 linguri cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.
Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 linguri cu faina si 7 cu zahar. Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 grame margarina rama amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este groasa se da deoparte.
Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece si apoi toate fructele de padure. se pot pune cateva fruze de menta pt aspect si gust.
pofta buna!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu