autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2011

Ingrediente
In primul rand, ai nevoie de o tava de tarta, de 24 de cm pe care o ungi cu putin unt. Apoi, lista de ingrediente cuprinde (foto 1 si 2):, , 1. 600 gr fructe de padure, 2. 100 gr unt moale, 3. 100 gr faina, 4. 100 gr branza de vaci mai cremoasa, 5. 50 gr zahar brun, 6. doua linguri de lapte, 7. esenta de lamaie, 8. un pic mai putin de jumatate de plic de praf de copt, , Crema, din motive de toropeala cronica, am preparat-o din (foto 7):, , 1. un plic budinca de vanilie Dr. Oetker, 2. 500 ml lapte, 3. 2 linguri de zahar, , Optional, pentru decor (foto 7):, , 1. smantana pentru frisca, 2. zahar, , Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Iaca, le-a venit si lor randul! Fructelor de padure, caci despre ele e vorba :) . Dupa busuiocul din sosul pentru mini-pizza, fructele de padure sunt al doilea ingredient propus luna aceasta de Flory pentru Dulcea Romanie.

Desigur, as fi preferat sa folosesc fructe proaspete insa cum sunt scumpe si e criza dom'le :) , am optat pentru cele congelate. Au dezavantajul de a se inmuia odata decongelate si trebuie tinute suficient timp la scurs intr-o sita. Apoi tarta trebuie imbracata in jeleu, ca sa nu se imprastie sucul fructelor si sa se reverse inestetic. Cu toate astea, gustul este la inaltime!

Ce este mai interesant la aceasta tarta este aluatul cu branza de vaci (o alta varianta de aluat cu branza de vaci gasesti aici), iar intamplarea a facut sa am un sortiment sarat care insa a mers de minune si nicidecum nu a stricat gustul asa cum ma panicasem initial, ci doar a intensificat restul aromelor. Poveste cu happy end :) .


Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

Fructele le decongelezi din timp si le lasi sa se scurga intr-o sita iar cuptorul il preincalzesti la 180 de grade.
Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele, branza de vaci, esenta si mixezi (foto 3). Faina o amesteci cu praful de copt si o torni peste compozitie (foto 4). Pui aluatul astfel obtinut in tava unsa (foto 5) si il intinzi cu ajutorul unei spatule (foto 6). Pui la cuptor pentru 35-40 de min, pana se rumeneste putin blatul si trece cu brio testul scobitorii.

Intre timp te poti ocupa de budinca, conform indicatiilor de pe pachet si anume: intr-un bol amesteci cu un tel continutul unui plic de budinca cu doua linguri rase de zahar si patru linguri de lapte (foto 8). Restul laptelui il pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, torni peste el compozitia din bol si mai pui pe foc putin, amestecand cu telul, pana capata consistenta dorita (foto 9). Lasi sa se raceasca.


Blatul il scoti pe un gratar de prajituri. Cand s-au racit si budinca si blatul, intinzi budinca uniform peste blat (foto 10). Apoi asezi fructele si prepari conform indicatiilor tort gelee-ul. Lasi tarta cateva ore la frigider si daca doresti, o poti dichisi cu frisca inainte de a o servi. Pofta buna!


Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu agar agar

Jeleu agar agar

1. Se fierbe apa. 2. Adaugati agarul. 3. Fierbeti 8 minute. 4. Se inchide focul, se adauga siropul. 5.

2 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clatite cu faina de castane

Clatite cu faina de castane

Se bat ouale, se adauga laptele ,faina de castane ,faina alba,sarea,uleiul Se amesteca bine si se

13 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

    Cred ca e delicioasa!!!

  • Fara foto

    Groza Oana , 22 februarie 2014

    Reteta este extraordinara! Mi-a iesit o tarta delicioasa...Multumesc frumos!

  • Fara foto

    Rodi Rodicuta , 18 decembrie 2013

    buna de tot

    • Fara foto

      Karin Pommelet , 29 noiembrie 2013

      Reteta este extraordinara! Mi-a iesit o tarta delicioasa...Multumesc frumos!

    • Fara foto

      Lili Mecu , 28 noiembrie 2013

      Reteta este extraordinara! Mi-a iesit o tarta delicioasa...Multumesc frumos!

    • Fara foto

      Maria van Kooyk , 28 noiembrie 2013

      Délicieux !

    • Fara foto

      Maria , 28 noiembrie 2013

      Delicieux

    • Ielena_Gratiela

      Ielena_Gratiela (Bucatar) , 28 august 2013

      Delicioasa!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

      Ce apetisanta tarta!!! E delicioasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Am servit si eu virtual, o bucatica de tarta, ca tare bine mai arata ! Foarte buna, multumesc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • In primul rand
  • ai nevoie de o tava de tarta
  • de 24 de cm pe care o ungi cu putin unt. Apoi
  • lista de ingrediente cuprinde (foto 1 si 2):
  • 1. 600 gr fructe de padure
  • 2. 100 gr unt moale
  • 3. 100 gr faina
  • 4. 100 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5. 50 gr zahar brun
  • 6. doua linguri de lapte
  • 7. esenta de lamaie
  • 8. un pic mai putin de jumatate de plic de praf de copt
  • Crema
  • din motive de toropeala cronica
  • am preparat-o din (foto 7):
  • 1. un plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 2. 500 ml lapte
  • 3. 2 linguri de zahar
  • Optional
  • pentru decor (foto 7):
  • 1. smantana pentru frisca
  • 2. zahar
  • Daca folosesti fructe congelate
  • vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Cred ca e delicioasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale