Ingrediente
4 oua, 20 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, o jumatate de lingurita praf de copt, 1 vf. de cutit cu bicarbonat,coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 400 ml lapte, 150 gr. margarina, fructe de padure (1kg.)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
15 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 linguri cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.
Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 linguri cu faina si 7 cu zahar. Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 grame margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este groasa se da deoparte.
Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece si apoi toate fructele de padure.
Vekas (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009
Imi plac mult fructele de padure, indiferent in ce preparate sunt folosite .Prepar tarte , prajituri, torturi, creme, boley etc.Cel mai mult, celor din familia mea le place strudelul cu fructe de padure,lasat putin sa se raceasca si apoi pudrat cu zahar praf.E un deliciu!