autor:

Florina

» » Prajituri

Tarta cu fructe Florina

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
1 aluat de foietaj 500 gr, 5 galbenusuri, 3-4 plicuri de zahar vanilat, 100 gr zahar tos, 50 gr faina, 430 ml lapte, 25 gr unt, fructe pentru ornat: se poate pune la alegere ananas, kiwi, banane, capsuni, piersici, 2 plicuri gelatina trasparenta Dr.Oetker.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza bine, apoi se adauga faina. Intre timp se fierbe laptele si se incorporeaza treptat in crema de oua. Vasul se pune din nou la foc mic iar crema se amesteca pana devine consistenta.Daca nu este destul de consistenta se mai poate adauga 1-2 linguri faina.

Se ia crema de pe foc, se adauga untul si se lasa la racit. Se aseaza aluatul pe o tava (eu nu am tava speciala pentru tarta, am folosit o tava mica de cuptor de aragaz) si se taie colturile aluatului si se da o forma dupa tava, se aseaza pe hartie de copt si se acopera cu crema astfel incat sa ramana libera o margine de 1-2 cm pt ca la coacere sa se poata umfla aluatul de foietaj. Se pune in cuptorul incins pana se rumenesc maginile aluatului (30-45 min). Fructele se taie si se aseaza peste crema dupa ce s-a racit tarta. Se prepara jeleurile conform instructiunilor de pe plic si se acopera cu ele in strat subtire fructele si maginea tartei. Se lasa sa se raceasca jeleul si eventual se poate pune la frigider cca 1 ora. Se poate servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe Florina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca de cocos

Prajitura cu nuca de cocos

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei acesta se amesteca cu zaharul, apoi cu ouale, faina,

10 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
prajitura cu capsuni si banane

prajitura cu capsuni si banane

Bananele taiate rondele si capsunile spalate si curatate se fruleaza cu sucul de lamaie, rom si 50

9 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Foarte frumos ornat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Arata grozav!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Felcitari! Arata groza de bine.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Multumesc pt felicitari.Si e foarte buna....mie imi plac la nebunie cremele din oua,faina,lapte si vanilie..iar combinate cu fructe....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Frumos ornata tarta.Bravo.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Interesanta reteta, am salvat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj 500 gr
  • 5 galbenusuri
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • 100 gr zahar tos
  • 50 gr faina
  • 430 ml lapte
  • 25 gr unt
  • fructe pentru ornat: se poate pune la alegere ananas
  • kiwi
  • banane
  • capsuni
  • piersici
  • 2 plicuri gelatina trasparenta Dr.Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte frumos ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Braduti pentru mosu