autor:

Florina

» » Prajituri

Tarta cu fructe Florina

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 octombrie 2009

Ingrediente
1 aluat de foietaj 500 gr, 5 galbenusuri, 3-4 plicuri de zahar vanilat, 100 gr zahar tos, 50 gr faina, 430 ml lapte, 25 gr unt, fructe pentru ornat: se poate pune la alegere ananas, kiwi, banane, capsuni, piersici, 2 plicuri gelatina trasparenta Dr.Oetker.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza bine, apoi se adauga faina. Intre timp se fierbe laptele si se incorporeaza treptat in crema de oua. Vasul se pune din nou la foc mic iar crema se amesteca pana devine consistenta.Daca nu este destul de consistenta se mai poate adauga 1-2 linguri faina.

Se ia crema de pe foc, se adauga untul si se lasa la racit. Se aseaza aluatul pe o tava (eu nu am tava speciala pentru tarta, am folosit o tava mica de cuptor de aragaz) si se taie colturile aluatului si se da o forma dupa tava, se aseaza pe hartie de copt si se acopera cu crema astfel incat sa ramana libera o margine de 1-2 cm pt ca la coacere sa se poata umfla aluatul de foietaj. Se pune in cuptorul incins pana se rumenesc maginile aluatului (30-45 min). Fructele se taie si se aseaza peste crema dupa ce s-a racit tarta. Se prepara jeleurile conform instructiunilor de pe plic si se acopera cu ele in strat subtire fructele si maginea tartei. Se lasa sa se raceasca jeleul si eventual se poate pune la frigider cca 1 ora. Se poate servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe Florina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Gauffre cu ciocolata si frisca

Gauffre cu ciocolata si frisca

Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam untul topit,zaharul vanilat,apoi faina amestecata

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Foarte frumos ornat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Arata grozav!!!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

    Felcitari! Arata groza de bine.

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Multumesc pt felicitari.Si e foarte buna....mie imi plac la nebunie cremele din oua,faina,lapte si vanilie..iar combinate cu fructe....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Frumos ornata tarta.Bravo.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Interesanta reteta, am salvat-o.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj 500 gr
  • 5 galbenusuri
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • 100 gr zahar tos
  • 50 gr faina
  • 430 ml lapte
  • 25 gr unt
  • fructe pentru ornat: se poate pune la alegere ananas
  • kiwi
  • banane
  • capsuni
  • piersici
  • 2 plicuri gelatina trasparenta Dr.Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Foarte frumos ornat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Furnica"