autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe (mere, visine)

Autor: Marius (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Ingrediente
10-12 mere sau 2 pungi de visine congelate fara samburi (cca. 500 g), 6 linguri de zahar, 100 g margarina/unt, , Pentru aluat:, 6 oua, 200 g zahar, 1 zahar vanilat, 6 linguri faina, 1 praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa a decongelat si scurs.

Intr-o tava rotunda sau o cratita se topesc cele 6 linguri de zahar. Eu am topit zaharul intr-o craticioara separata si l-am turnat in forma rotunda. Zaharul topit se intinde pe fundul tavii si putin pe margini. Se taie margarina/untul bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos. La cea cu visine, se intaind uniform peste zaharul caramelizat si margarina/unt.

Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.

La cea cu visine, am dat la cuptor pana s-a topit margarina/untul.

Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul (pentru a economisi timp se poate folosi mixerul). Se adauga apoi faina si praful de copt.

Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.

Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se poate incearca cu scobitoarea dar nu in primele 45 de min. pentru ca se lasa). Eu am tinut-o pe raftul din mijloc al cuptorului la foc mic 40-45 min. si apoi 15 min. la foc mediu.

Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe (mere, visine)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Tarta cu bezele

Tarta cu bezele

Aluat: Se amesteca faina cu untul, oul, sarea si zaharul pana se obtine un aluat tare. Se infasoara

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10-12 mere sau 2 pungi de visine congelate fara samburi (cca. 500 g)
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g margarina/unt
  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura