Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa a decongelat si scurs.
Intr-o tava rotunda sau o cratita se topesc cele 6 linguri de zahar. Eu am topit zaharul intr-o craticioara separata si l-am turnat in forma rotunda. Zaharul topit se intinde pe fundul tavii si putin pe margini. Se taie margarina/untul bucatele si se pune in tava iar apoi merele, cu partea scobita in jos. La cea cu visine, se intaind uniform peste zaharul caramelizat si margarina/unt.
Se da la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie merele. Dupa ce s-au copt merele se scoate tava din cuptor.
La cea cu visine, am dat la cuptor pana s-a topit margarina/untul.
Intre timp se face pandispanul. Se separa ouale. Galbenusele se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul (pentru a economisi timp se poate folosi mixerul). Se adauga apoi faina si praful de copt.
Se bat albusele spuma si se incorporeaza cu grija in aluat.
Se toarna aluatul peste mere si se da la cuptor pana se coace (se poate incearca cu scobitoarea dar nu in primele 45 de min. pentru ca se lasa). Eu am tinut-o pe raftul din mijloc al cuptorului la foc mic 40-45 min. si apoi 15 min. la foc mediu.
Se desprinde tarta de pe marginea tavii (cu un cutit) si se rastorna pe un platou.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii