Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit, se adauga faina pana se obtine consistenta unei smintani mai groase.Se toarna praful de copt stins cu otet sau lamaie. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat(din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul).
Se unge o tava mai mica(25/30 -35 cm)cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi(visine) sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina( partea ce vine in contact cu aluatul.
Se coace cca. 40' (se incearca cu un bat de chibrit( nu se mai prinde aluat pe bat)
Cand se raceste se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii