autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj), , 5 gutui, , 200 g zahar, , 500 ml vin alb dulce, , zeama de la 1/2 lamaie, , un baton de vanilie, , o cuisoara., Pentru caramel: 80 g unt, , 120 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-o oala un litru de apa, vinul, zaharul, cuisoara, vanilia despicata pe lung si zeama de lamaie, se amesteca bine si se lasa pe foc sa se-nfierbante.
Se taie gutuile in doua, se curata, se introduc in siropul clocotit si se fierb circa 30 de minute. Se scot din oala, se scurg si se lasa sa se raceasca. (Din siropul in care au fiert se pastreaza putin pentru sosul caramel.) Se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se pun deoparte.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se trece la prepararea caramelului. Untul si zaharul se pun intr-o cratita si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Se toarna deasupra siropul si cand incep sa se faca basici (de culoare galben-maronie) se rastoarna caramelul intr-o forma, inclinand-o, ca sa acopere si marginile.
Se asaza jumatatile de gutui cu partea bombata pe zaharul ars, deasupra se intinde aluatul, se inteapa din loc in loc cu furculita, se baga la cuptor si se lasa 30 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se lasa vreo 5 minute si apoi se rastoarna (gutuile raman sus). Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj)
  • 5 gutui
  • 200 g zahar
  • 500 ml vin alb dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un baton de vanilie
  • o cuisoara.
  • Pentru caramel: 80 g unt
  • 120 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe