autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj), , 5 gutui, , 200 g zahar, , 500 ml vin alb dulce, , zeama de la 1/2 lamaie, , un baton de vanilie, , o cuisoara., Pentru caramel: 80 g unt, , 120 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-o oala un litru de apa, vinul, zaharul, cuisoara, vanilia despicata pe lung si zeama de lamaie, se amesteca bine si se lasa pe foc sa se-nfierbante.
Se taie gutuile in doua, se curata, se introduc in siropul clocotit si se fierb circa 30 de minute. Se scot din oala, se scurg si se lasa sa se raceasca. (Din siropul in care au fiert se pastreaza putin pentru sosul caramel.) Se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se pun deoparte.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se trece la prepararea caramelului. Untul si zaharul se pun intr-o cratita si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Se toarna deasupra siropul si cand incep sa se faca basici (de culoare galben-maronie) se rastoarna caramelul intr-o forma, inclinand-o, ca sa acopere si marginile.
Se asaza jumatatile de gutui cu partea bombata pe zaharul ars, deasupra se intinde aluatul, se inteapa din loc in loc cu furculita, se baga la cuptor si se lasa 30 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se lasa vreo 5 minute si apoi se rastoarna (gutuile raman sus). Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si mascarpone

Tort cu fructe si mascarpone

Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone, esenta de vanilie si omogenizam

5 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj)
  • 5 gutui
  • 200 g zahar
  • 500 ml vin alb dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un baton de vanilie
  • o cuisoara.
  • Pentru caramel: 80 g unt
  • 120 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
budinca de paste cu branza si merisor