autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu gutui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj), , 5 gutui, , 200 g zahar, , 500 ml vin alb dulce, , zeama de la 1/2 lamaie, , un baton de vanilie, , o cuisoara., Pentru caramel: 80 g unt, , 120 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-o oala un litru de apa, vinul, zaharul, cuisoara, vanilia despicata pe lung si zeama de lamaie, se amesteca bine si se lasa pe foc sa se-nfierbante.
Se taie gutuile in doua, se curata, se introduc in siropul clocotit si se fierb circa 30 de minute. Se scot din oala, se scurg si se lasa sa se raceasca. (Din siropul in care au fiert se pastreaza putin pentru sosul caramel.) Se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se pun deoparte.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se trece la prepararea caramelului. Untul si zaharul se pun intr-o cratita si se lasa sa se topeasca la foc mic.
Se toarna deasupra siropul si cand incep sa se faca basici (de culoare galben-maronie) se rastoarna caramelul intr-o forma, inclinand-o, ca sa acopere si marginile.
Se asaza jumatatile de gutui cu partea bombata pe zaharul ars, deasupra se intinde aluatul, se inteapa din loc in loc cu furculita, se baga la cuptor si se lasa 30 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se lasa vreo 5 minute si apoi se rastoarna (gutuile raman sus). Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă cu gutui

Tartă cu gutui

Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): un pachet de aluat frantuzesc (foietaj)
  • 5 gutui
  • 200 g zahar
  • 500 ml vin alb dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un baton de vanilie
  • o cuisoara.
  • Pentru caramel: 80 g unt
  • 120 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Iaurt aromat