Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 375 g faina, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 priza sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja unei lamai si a unei portocale., Pentru crema de lamaie: 1/4 l lapte, , 30 g zahar, , 30 g amidon, , 3 galbenusuri, , zeama si coaja unei lamai., Pentru bezea: 100 g zahar tos, , 100 g zahar pudra, , 4 albusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , zahar pentru pudrat, , felii de lamaie pentru garnisit.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
5 voturi
Mod de preparare
Se-ncinge cuptorul la 180°.
Se intinde aluatul (subtire) si se imbraca cu el o forma de tort (inclusiv marginile) si se apasa bine cu degetele. Se inteapa cu o furculita, se acopera cu un strat de boabe de fasole si se pre-coace circa 15 minute. Pentru crema: se pun intr-o cratita laptele, zaharul si amidonul si se lasa sa dea in clocot. Se iau de pe foc, se adauga galbenusurile, zeama si coaja rasa de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Se toarna crema peste aluat si se da tarta la cuptor (la 180°) circa 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se scoate pe un platou.
Se pun ingredientele pentru bezea intr-un castron si se bat - cu mixerul - pana ce spuma sta tare. Se toarna intr-un cornet (sau o seringa) si se fac rozete pe toata suprafata tartei.
Se da tarta din nou la cuptor (sus) si se lasa sa se rumeneasca (putin) bezeaua. Cand s-a racit, se orneaza cu felii de lamaie taiate in patru.