autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta cu lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 375 g faina, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 priza sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja unei lamai si a unei portocale., Pentru crema de lamaie: 1/4 l lapte, , 30 g zahar, , 30 g amidon, , 3 galbenusuri, , zeama si coaja unei lamai., Pentru bezea: 100 g zahar tos, , 100 g zahar pudra, , 4 albusuri, , zeama de la 1/2 lamaie, , zahar pentru pudrat, , felii de lamaie pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat pe planseta si se framanta repede - cu ambele maini - un aluat suplu. Se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 2 ore la frigider.
Se-ncinge cuptorul la 180°.
Se intinde aluatul (subtire) si se imbraca cu el o forma de tort (inclusiv marginile) si se apasa bine cu degetele. Se inteapa cu o furculita, se acopera cu un strat de boabe de fasole si se pre-coace circa 15 minute. Pentru crema: se pun intr-o cratita laptele, zaharul si amidonul si se lasa sa dea in clocot. Se iau de pe foc, se adauga galbenusurile, zeama si coaja rasa de lamaie si se lasa sa se raceasca.
Se toarna crema peste aluat si se da tarta la cuptor (la 180°) circa 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se scoate pe un platou.
Se pun ingredientele pentru bezea intr-un castron si se bat - cu mixerul - pana ce spuma sta tare. Se toarna intr-un cornet (sau o seringa) si se fac rozete pe toata suprafata tartei.
Se da tarta din nou la cuptor (sus) si se lasa sa se rumeneasca (putin) bezeaua. Cand s-a racit, se orneaza cu felii de lamaie taiate in patru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de lamaie

Tarta cu crema de lamaie

Ne apucam de pregatirea tartei, cernem faina, spalam ouale, untul trebuie sa fie la temperatura camerei.Separam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 375 g faina
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 priza sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja unei lamai si a unei portocale.
  • Pentru crema de lamaie: 1/4 l lapte
  • 30 g zahar
  • 30 g amidon
  • 3 galbenusuri
  • zeama si coaja unei lamai.
  • Pentru bezea: 100 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zahar pentru pudrat
  • felii de lamaie pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Minibriose de post cu gem