Tarta cu lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 375 g faina,
  • 190 g unt,
  • 130 g zahar pudra,
  • 1 ou,
  • 1 priza sare,
  • 1 lingurita zahar vanilat,
  • coaja unei lamai si a unei portocale.
  • Pentru crema de lamaie: 1/4 l lapte,
  • 30 g zahar,
  • 30 g amidon,
  • 3 galbenusuri,
  • zeama si coaja unei lamai.
  • Pentru bezea: 100 g zahar tos,
  • 100 g zahar pudra,
  • 4 albusuri,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • zahar pentru pudrat,
  • felii de lamaie pentru garnisit.

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat pe planseta si se framanta repede - cu ambele maini - un aluat suplu. Se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 2 ore la frigider.

Se-ncinge cuptorul la 180°.

Se intinde aluatul (subtire) si se imbraca cu el o forma de tort (inclusiv marginile) si se apasa bine cu degetele. Se inteapa cu o furculita, se acopera cu un strat de boabe de fasole si se pre-coace circa 15 minute. Pentru crema: se pun intr-o cratita laptele, zaharul si amidonul si se lasa sa dea in clocot. Se iau de pe foc, se adauga galbenusurile, zeama si coaja rasa de lamaie si se lasa sa se raceasca.

Se toarna crema peste aluat si se da tarta la cuptor (la 180°) circa 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se scoate pe un platou.

Se pun ingredientele pentru bezea intr-un castron si se bat - cu mixerul - pana ce spuma sta tare. Se toarna intr-un cornet (sau o seringa) si se fac rozete pe toata suprafata tartei.

Se da tarta din nou la cuptor (sus) si se lasa sa se rumeneasca (putin) bezeaua. Cand s-a racit, se orneaza cu felii de lamaie taiate in patru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise