Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , -230 gr faina, -150 gr unt, -80 gr zahar, -2 galbenusuri, -1 varf de cutit de sare, -coaja rasa de la o lamaie, -1 pliculet zahar vanilat, , Ingrediente pentru crema:, , -zeama si coaja rasa de la o lamaie, -4 galbenusuri, -6 linguri zahar, -2 linguri amidon, -125 gr mascarpone, , Ingrediente pentru spuma:, - 4 albusuri, -1 strop sare, -8 linguri zahar, -2 linguri mac
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
8 voturi
Mod de preparare
Tava o tapetam cu unt si faina si intindem direct acolo aluatul, care trebuie sa acopere si peretii formei. Intepam cu o furculita mica din loc in loc pentru a nu se umfla in timpul coacerii si dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. In acest timp pregatim crema. Radem coaja de la lamaie, stoarcem zeama acesteia, mixam galbenusurile cu zaharul pana devine o spuma deschisa la culoare, adaugam zeama+coaja de lamaie, amidonul si la urma incorporam si crema mascarpone. Scoatem aluatul, turnam crema deasupra si punem inapoi inca vreo 20-25 minute pana se solidifica crema.
Albusurile le batem spuma cu un strop de sare si cand incepe sa se intareasca adaugam zaharul. Impartim spuma in 2 parti egale si intr-o jumatate punem macul. Scoatem tarta si cu ajutorul unei linguri mari punem alternativ o lingura de spuma simpla, una cu mac si tot asa pana se termina. Punem din nou inapoi in cuptor si lasam pana spuma devine aurie ca o bezea (15-20 minute).
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se feliaza.
Pofta buna!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2012
Arata f bine!