Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti aluatul in forma de tarta in asa fel incat sa depaseasca peretii cu 2 cm si indoiti-l spre interior, formand o bordura pe care o apasati cu degetele.
Intepati cu o furculita aluatul (de pe fundul formei) si acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole uscata (boabe).
Din aluatul cazut pe margini faceti bilute mici cat bobul de mazare, asezati-le pe bordura la intervale regulate si ungeti-le (inclusiv bordura) cu galbenusul batut cu o lingura de lapte.
Dati tarta la cuptor si lasati-o sa se coaca 10 minute. Indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-o sa se raceasca.
Intre timp, preparati crema cu migdale: frecati untul cu zaharul pana ce devine spumos, incorporati ouale, unul cate unul, apoi coaja rasa de lamaie, zeama, jumatatea din coaja confiata taiata cubulete si, la urma de tot, pudra de migdale.
Turnati crema peste aluatul copt, ornati tarta cu fasiute de coaja confiata de lamaie, dati-o din nou la cuptor si lasati-o sa se coaca 30 de minute.
Serviti-o calduta sau rece.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii