Ingrediente
pentru crusta: 1 1/4 cana de biscuiti graham zdrobiti marunt, 2 linguri zahar, 5 linguri unt neindulcit, topit, pentru umplutura: 1 cutie de lapte condensat indulcit, 4 galbenusuri de ou,, 1/2 cana + 2 linguri de zeama de lamaie verde
Dificultate: Medie | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei furculite. Apoi se apasa intr-o forma de tarta de 20 cm diametru - pe fund si laterale. Se coace in mijlocul cuptorului 10 minute, apoi se lasa la racorit (in forma). Lasati cuptorul sa mearga. Se bate cu telul laptele condensat si galbenusurile pana sunt combinate bine. Se adauga sucul si se bate cu telul pana se combina bine si amestecul se ingroasa putin.
Se toarna in crusta si se coace 15 minute. Se raceste un pic (umplutura va continua sa se inchege), apoi se da la frigider acoperita cel putin 8 ore.
Se serveste cu crema de frisca batuta chiar inainte de a servi (3/4 cana de crema e suficienta pentru intreaga tarta).