Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se dezlipeste de mina.Aluatul rezultat,se lasa(acoperit),20-30 minute.
In timpul acesta,se face umplutura:se amesteca macul,zaharul,budinca,aromele,laptele.
Se pune pe foc si se amesteca tot timpul,pina fierbe,bine.Apoi,se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute,sa se raceasca,amestecind,din cind in cind.
Se pregateste o tava(cu fund detasabil),unsa cu margarina sau unt(la baza si lateral),cu diam.de cca 25 cm.
Asamblare:se pune 3/4 din aluat,in tava;aluatul se intinde,cu mina,pe baza si pereti(cca 3 cm).
Peste aluatul,din tava,se pune umplutura racita,apoi,peste umplutura se sfarma(cu degetele),restul de 1/4 de aluat,sau(asa am facut eu),se rade pe razatoarea cu orificii mari.
Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.
Dupa ce e gata,se lasa sa se raceasca.Cind e rece se pudreaza cu zahar pudra,se serveste.
Rezulta 12 felii.
Inspiratie: http://sella-koch.blogspot.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii