autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Tarta cu mac si budinca de vanilie

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Ingrediente
Multumesc Felicia!O tarta super.Si e f.simplu de facut!, , Blat:, -200 g de margarina(unt), -200 g de zahar, -375 g de faina, -1 lingurita,plina de praf de copt, -un virf de cutit de sare, -1 lingurita de zahar vanilat, -1 ou, , Umplutura:, -200 g de mac(eu am pus 150 g si 50 g de nuca macinata), -150 g de zahar, -750 ml lapte, -cca 120 g de budinca de vanilie(eu folosesc “Custerd”), -coaja rasa de la o lamiie, -1/2 lingurita de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se dezlipeste de mina.Aluatul rezultat,se lasa(acoperit),20-30 minute.
In timpul acesta,se face umplutura:se amesteca macul,zaharul,budinca,aromele,laptele.
Se pune pe foc si se amesteca tot timpul,pina fierbe,bine.Apoi,se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute,sa se raceasca,amestecind,din cind in cind.
Se pregateste o tava(cu fund detasabil),unsa cu margarina sau unt(la baza si lateral),cu diam.de cca 25 cm.
Asamblare:se pune 3/4 din aluat,in tava;aluatul se intinde,cu mina,pe baza si pereti(cca 3 cm).
Peste aluatul,din tava,se pune umplutura racita,apoi,peste umplutura se sfarma(cu degetele),restul de 1/4 de aluat,sau(asa am facut eu),se rade pe razatoarea cu orificii mari.
Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.
Dupa ce e gata,se lasa sa se raceasca.Cind e rece se pudreaza cu zahar pudra,se serveste.
Rezulta 12 felii.



Inspiratie: http://sella-koch.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ecler

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

13 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac domnesc: pas cu pas

Cozonac domnesc: pas cu pas

Afacerea asta e una serioasă şi presupune o pregătire psihică adecvată! Cu o seară înainte,

451 voturi    26 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Cami, cred ca e tare aromata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Ce mult imi place cu mac.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2010

    O tarta deosebita!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      da,arata foarte bine!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      o reteta buna dar... macul cumparat e cam amar, cel putin asa am nimerit eu...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Tare bine arata........de gust nici nu mai vorbim......felicitari....*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      E f.buna,tarta aceasta. Ramona,nici aici,nu este mac;fac rost de el de unde pot,ca-mi place. Si pt.ca nu intotdeauna am,mult,il mai amestec cu nuci macinate(cum am facut de data asta)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Minunat,trebuie sa incerc si eu varianta asta.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      oau ce buna ii eu fac in tava mare

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Ce bunã este!!! de micã ador prãjile cu mac, din pãcate in Portugalia nu se comercializeazã macul...

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata foarte bine. Felicitari pentru rabdare!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Foarte aromata!Arata impecabil!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Multumesc Felicia!O tarta super.Si e f.simplu de facut!
  • Blat:
  • -200 g de margarina(unt)
  • -200 g de zahar
  • -375 g de faina
  • -1 lingurita,plina de praf de copt
  • -un virf de cutit de sare
  • -1 lingurita de zahar vanilat
  • -1 ou
  • Umplutura:
  • -200 g de mac(eu am pus 150 g si 50 g de nuca macinata)
  • -150 g de zahar
  • -750 ml lapte
  • -cca 120 g de budinca de vanilie(eu folosesc “Custerd”)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -1/2 lingurita de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cami, cred ca e tare aromata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu iaurt si dulceata