Tarta cu mac si budinca de vanilie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mac si budinca de vanilie

Ingrediente

  • Multumesc Felicia!O tarta super.Si e f.simplu de facut!
  • Blat:
  • -200 g de margarina(unt)
  • -200 g de zahar
  • -375 g de faina
  • -1 lingurita,plina de praf de copt
  • -un virf de cutit de sare
  • -1 lingurita de zahar vanilat
  • -1 ou
  • Umplutura:
  • -200 g de mac(eu am pus 150 g si 50 g de nuca macinata)
  • -150 g de zahar
  • -750 ml lapte
  • -cca 120 g de budinca de vanilie(eu folosesc “Custerd”)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -1/2 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se dezlipeste de mina.Aluatul rezultat,se lasa(acoperit),20-30 minute.

In timpul acesta,se face umplutura:se amesteca macul,zaharul,budinca,aromele,laptele.

Se pune pe foc si se amesteca tot timpul,pina fierbe,bine.Apoi,se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute,sa se raceasca,amestecind,din cind in cind.

Se pregateste o tava(cu fund detasabil),unsa cu margarina sau unt(la baza si lateral),cu diam.de cca 25 cm.

Asamblare:se pune 3/4 din aluat,in tava;aluatul se intinde,cu mina,pe baza si pereti(cca 3 cm).

Peste aluatul,din tava,se pune umplutura racita,apoi,peste umplutura se sfarma(cu degetele),restul de 1/4 de aluat,sau(asa am facut eu),se rade pe razatoarea cu orificii mari.

Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.

Dupa ce e gata,se lasa sa se raceasca.Cind e rece se pudreaza cu zahar pudra,se serveste.

Rezulta 12 felii.

Inspiratie: http://sella-koch.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise