autor:

vera

» » Prajituri

Tarta cu marmelada

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2009

Ingrediente
blatul:, -500 g faina, -250g unt sau margrina, -150g zahar, -coaja rasa de la o lamaie, -umplutura: diverse gemuri,marmelade, -4 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o caserola se pune faina,in mijloc se aseaza untul nu foarte moale,se amesteca bine pana devine un aluat nisipos.



Se adauga zaharul,ouale,un praf de sare,si coaja de la o lamaie. Se framanta un aluat fraged se introduce intr-o punga de plastis si se pune pt 30 minute in frigider.



Se intinde o foaie mai inalta pe bordul tavii unse cu margarina,se umple cu gem,marmelade,etc. Deasupra se poate decora cu diverse forme sau cu fasii de coca.



Din acesta coca vor iesii 2-a tavi de tarta,le puteti umple cu mere, sau cu alte fructe,sau pur si simplu se pot face biscuiti ft fragezi!!!



Se coace la cuptorul incins 180° timp de 25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu marmelada

Tarta cu marmelada

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt dorita. Intr-un

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

1)Bate spuma untul topit cu zaharul,coaja de lamaie.Se pot adauga ouale intregi pe rand(stil portughez...)eu

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Este foarte buna, aceasta coca o folosesc in general la toate felurile de tarte dulci; daca resulta o coca sfaramicioasa, nu adaugati faina pt ca este mai rau, incercati sa o framantati cat mai repede si decorati in functie de gusturi; pofta buna!!

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Imi place mult marmelada,asa ca reteta ta este interesanta...Merita testata ca prea arata bine...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Multumesc mirey, fetita mea cea mica adora ceat tarta, inventez mai mereu ceva nou pt ea!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Foarte frumos arata. Cata imaginatie! Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • blatul:
  • -500 g faina
  • -250g unt sau margrina
  • -150g zahar
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -umplutura: diverse gemuri,marmelade
  • -4 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place mult marmelada,asa ca reteta ta este interesanta...Merita testata ca prea arata bine...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si caise