Tarta cu mascarpone si capsuni

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g faina,
  • 125 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 1 ou,
  • coaja rasa de portocala,
  • 250g mascarpone,
  • 150 ml frisca,
  • 1 intaritor frisca,
  • 1 pliculet gelatina dr oetker,
  • 1 lingura esenta vanilie,
  • 2 linguri de zahar sau miere,
  • 1 lingura coniac sau suc de portocale,
  • 1 lingura miere,
  • putina apa fiarta,
  • capsuni pentru ornat.

Mod de preparare

Spumam untul cu zaharul, adaugam si faina si mixam; pentru aroma adaugam si coaja de portocala razuita; aluatul trebuie sa fie nisipos. Oul are rolul de a lega compozitia, asa ca-l amestecam si pe el in faina, si framantam pana obtinem un aluat compact.

Il punem in folie alimentara si il dam la frigider circa 1 ora.

Batem frisca cu intaritorul si esenta de vanilie, mixam separat si crema de mascarpone cu zaharul sau mierea si coniacul, pana devine onctuoasa. Cu o spatula incorporam frisca in mascarpone cu miscari de jos in sus.

Inmuiem gelatina in 2-3 linguri apa rece si o lasam sa se umfle 5-10 minute, apoi o topim la foc mic avand grija sa nu fiarba. Incorporam gelatina in crema.

Scoatem aluatul de la frigider si pe masa infainata bine il mai framantam un pic. Intindem o foaie rotunda, un pic mai mare decat forma de tarta in care vom coace aluatul.

Tapetam forma cu unt si presaram faina.

Punem aluatul in forma, intepam cu furculita din loc in loc si asezam peste partea centrala o foaie de copt peste care punem boabe grele care sa nu lase aluatul sa se ridice. Putem folosi fasole sau pietricele curate, etc.

Dam tarta la cuptorul preincalzit 25-30 de minute pana cand marginile devin aurii si se desprinde singure de marginea formei. O lasam sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit, scoatem tarta cu grija din forma si o asezam pe un platou.

In mijloc punem crema de mascarpone si ornam pe deasupra cu capsuni taiate felii. Eu le-am aseza in cercuri, dar pot fi raspandite si la intamplare.

Se dizolva 1 lingura de miere cu un pic de apa fierbinte si cu ajutorul unei pensule ungem capsunile.

Tarta se da la frigider pentru cateva ore, cel mai bine peste noapte, dupa care o putem taia si servi!

http://pasiunilealynei.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise