autor:

Alina

» » , , Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Tarta cu mazare si ricotta

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
baza:, , 20 g tarate de grau, 36 g tarate ovaz, 24 g complex de tarate grau, orz, secara, 6 g tarate Psyllium, 10 g faina integrala de orz, 190 g iaurt natural, 1 albus, 1 lg lapte, 1 praf de sare, Umplutura:, , 255 g ricotta, 170 g mazare din conserva, 50 g iaurt natural, 1/8 lgt sare, 1/8 lgt piper, , , Decor:, , 1 morcov, 1 sfecla rosie mica fiarta, cateva boabe de mazare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
4. Pentru umplutura mixam ricotta cu iaurt, sare si piper, adaugam mazarea si amestecam.
5. Reducem temperatura cuptorului la 190 grade Celsius, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.
6. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajutorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.
Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.
Nota!
Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pizza cu spanac

Pizza cu spanac

Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii,

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene
Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

Reteta este preparata in Liban si Palestina,aceasta fiind una dintre cele mai usor de preparat si

6 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • baza:
  • 20 g tarate de grau
  • 36 g tarate ovaz
  • 24 g complex de tarate grau
  • orz
  • secara
  • 6 g tarate Psyllium
  • 10 g faina integrala de orz
  • 190 g iaurt natural
  • 1 albus
  • 1 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 255 g ricotta
  • 170 g mazare din conserva
  • 50 g iaurt natural
  • 1/8 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • Decor:
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica fiarta
  • cateva boabe de mazare

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciorba de perisoare din nuca