Tarta cu mazare si ricotta

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mazare si ricotta

Ingrediente

  • baza:
  • 20 g tarate de grau
  • 36 g tarate ovaz
  • 24 g complex de tarate grau, orz, secara
  • 6 g tarate Psyllium
  • 10 g faina integrala de orz
  • 190 g iaurt natural
  • 1 albus
  • 1 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 255 g ricotta
  • 170 g mazare din conserva
  • 50 g iaurt natural
  • 1/8 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • Decor:
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie mica fiarta
  • cateva boabe de mazare

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius.

2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.

3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.

4. Pentru umplutura mixam ricotta cu iaurt, sare si piper, adaugam mazarea si amestecam.

5. Reducem temperatura cuptorului la 190 grade Celsius, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.

6. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajutorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.

Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.

Nota!

Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure