Ingrediente
Pentru aluat, 300 gr faina, , 250 gr margarina rama, , 150 gr zahar, , 1 galbenus, , un praf de sare, , 2 linguri lapte rece, , Pentru umplutura, , 1 kg de mere taiat cubulete, , scortisoara 2 lingurite, , 200-300 gr zahar, , zeama de la o lamaie
Dificultate: Medie | Timp: 59 min
57 voturi
Mod de preparare
Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi faina si se amesteca usor pana devine ca un pesmet.apoi se pune laptele rece si se amesteca pana devine o bila de aluat. se da o ora la rece la frigider,dupa care se pune in forma tapetata.
Pentru umplutura se calesc merele cu zaharul si scortisoara si la sfarsit sucul de lamaie si se lasa la racit.
Se umple apoi tarta si se da la cuptor 20 min.
obs.:pt cine doreste se poate pune un capac din acelasi aluat si se poate orna dupa plac.
camelia k , 27 decembrie 2009
lucica,multumesc mult si te asigur ca i foarte gustoasa:)Sarbatori fericite! lumi,i ti multumesc foarte mult!!!sarbatori fericite si un an mai bun!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009
Este de invidiat, arata superb si cred ca este si fff buna!
lumi (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009
arata bine prajiturica ta!