tarta cu mere

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
tarta cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300 gr faina
  • 250 gr margarina rama
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura
  • 1 kg de mere taiat cubulete
  • scortisoara 2 lingurite
  • 200-300 gr zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat

Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi faina si se amesteca usor pana devine ca un pesmet.apoi se pune laptele rece si se amesteca pana devine o bila de aluat. se da o ora la rece la frigider,dupa care se pune in forma tapetata.

Pentru umplutura se calesc merele cu zaharul si scortisoara si la sfarsit sucul de lamaie si se lasa la racit.

Se umple apoi tarta si se da la cuptor 20 min.

obs.:pt cine doreste se poate pune un capac din acelasi aluat si se poate orna dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise