autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu mere

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
- 200 g foitaj( 2 foi din comert), - 4 mere, - 1 lingura de unt, - 2 linguri de zahar, - 50 g dulceata de caise sau piersici

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune putina faina peste foaia de foitaj si se intinde cit mai fin. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Cu un cutit se taie marginile pentru a ramane un dreptunghi perfect. Cu o furculita se inteapa partea din mijloc pentru ca sa nu creasca, lasand cam 2 cm pe margini neantepat.
Merele se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scoate cotorul. Se taie in feliifine. Se acopera partea centrala (cea intepata) cu felii de mere, lasand marginile neacoperite.
Peste mere se pun cantitati mici de unt(repartizand pe toata suprafata cu mere insa nu pe fiecare feliuta ) si pudrati cu cele doua lingurite de zahar.
Se introduce tava in cuptorul incins la 170ºC cam 20-25 minute.
Cand e gata se scoate si se unge tarta cu dulceata de caise si se serveste cu putin sirop de zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu pere, mere si morcov

Tarta cu pere, mere si morcov

In bolul de la mixer punem faina, zahar, sarea, untul, galbenusul si apa. Si amestecam la viteza

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tarta cu mere

tarta cu mere

Pentru aluat Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi

57 voturi    6 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Dany , 03 februarie 2010

    Arata minunat si sigur trebuie sa fie delicioasa. Cu siguranta am sa o incerc, mie imi plac foarte mult prajiturile cu fructe si tartele in special. In plus, mi se pare un desert usor si nu foarte dulce.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Arata super ,felicitari.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Felicitari! Arata foarte bine

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 200 g foitaj( 2 foi din comert)
  • - 4 mere
  • - 1 lingura de unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 50 g dulceata de caise sau piersici

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Dany

Arata minunat si sigur trebuie sa fie delicioasa. Cu siguranta am sa o incerc, mie imi plac foarte mult prajiturile cu fructe si tartele in special. In plus, mi se pare un desert usor si nu foarte dulce.

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi