autor:

vera

» » Prajituri

Tarta cu mere

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
250g faina, 90g unt, 1 ou, 100g zahar, coaja de la 1 lamaie, putina apa rece(daca este necesara), , Pt umplutura :, 3 mere, zeama de la 1 ae, 2 linguri zahar brun, 3-4 biscuiti, 100g gem de caise, scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pregatim coca:
Pe o planseta amestecam faina cu untul rece taiat bucatele pana devine o amestecatura nisipoasa,adaugam zaharul untul,coaja de lamaie si oul putina sare ,amestecam totul foarte rapid,iar daca este necesar adaugam putina apa rece pt a obtine o coca maleabila si buna de intinsd;M
Coca obtinuta o invelim in folie de plastic si-o introducem in frigider cam 30 minute;
Pregatim umplutura:
Curatam merele de coaja,inlaturam cotorul si semintele,le taiem felii si le stropim cu zeama de la lamaie;
Intindem coca,o asezam intr-o tava unssa si tapetata,o presam bine cu palmele ,intindem un strat bogat de gem de caise(Am avut eu),biscuti sfaramitati deasupra,iar ultimul strat de felii de mere asezate in mod circular,scortisoara si zaharul brun imprastiat pe toata suprafata tartei;
Introducem in cuptorul cald cam 25-30 minute controland dina cand in cand,pana la caramelizarea zaharului;
Se serveste calduta sau rece,pudrata cu zahar fin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de mere cu spuma de migdale

Tarta de mere cu spuma de migdale

1. Mixati untul pana devine o crema fina si incorporati pe rand si treptat sarea, zaharul, oul batut

8 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Tarta cu mere si gem de prune

Tarta cu mere si gem de prune

Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Buna tare.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Aromata si apetisanta!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    ce bine arata, yamiiiiii...:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250g faina
  • 90g unt
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • putina apa rece(daca este necesara)
  • Pt umplutura :
  • 3 mere
  • zeama de la 1 ae
  • 2 linguri zahar brun
  • 3-4 biscuiti
  • 100g gem de caise
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Buna tare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
tarta cu caise