Pregatim coca:
Pe o planseta amestecam faina cu untul rece taiat bucatele pana devine o amestecatura nisipoasa,adaugam zaharul untul,coaja de lamaie si oul putina sare ,amestecam totul foarte rapid,iar daca este necesar adaugam putina apa rece pt a obtine o coca maleabila si buna de intinsd;M
Coca obtinuta o invelim in folie de plastic si-o introducem in frigider cam 30 minute;
Pregatim umplutura:
Curatam merele de coaja,inlaturam cotorul si semintele,le taiem felii si le stropim cu zeama de la lamaie;
Intindem coca,o asezam intr-o tava unssa si tapetata,o presam bine cu palmele ,intindem un strat bogat de gem de caise(Am avut eu),biscuti sfaramitati deasupra,iar ultimul strat de felii de mere asezate in mod circular,scortisoara si zaharul brun imprastiat pe toata suprafata tartei;
Introducem in cuptorul cald cam 25-30 minute controland dina cand in cand,pana la caramelizarea zaharului;
Se serveste calduta sau rece,pudrata cu zahar fin!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii